21 / 05 / 2024

Ev tadilatı için müjdeli haber! Destek ödemeler başladı! Ev tadilatı için ne kadar veriliyor? İşte detaylar!

Ev tadilatı için müjdeli haber! Destek ödemeler başladı! Ev tadilatı için ne kadar veriliyor? İşte detaylar!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan yıkıcı iki deprem sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışmalarına başladı. İşte ev tadilatı ödemesine dair detaylar!



Sosyal destek kapsamında 25-70 bin TL arasında maddi yardım sağlanacak. Peki, barınma yardımına nasıl başvurulur, barınma yardımı nasıl alınır? Depremzedelere barınma yardımı var mı? Barınma yardımı ne kadar? İşte, barınma yardımı başvuruna dair araştırılanlar..

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü tüm ülkeyi sarsan deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şimdiye kadar 40 bin 642 kişi hayatını kaybetti, 108 bin 68 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar pek çok bölgede hissedilen depremin ardından da birçok artçı sarsıntılar yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremden etkilenen illerden 216 bin 347 afetzedenin başka illere tahliye edildiği bilgisi verildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından konutu hasarlı olarak tespit edilen kişiler, e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-afetzede-barinma-destegi-basvurusu web sayfası üzerinden Afetzede Barınma Desteği başvurusu yapılabilir.

DEPREMZEDELERE BARINMA YARDIMI ŞARTLARI!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağladığı barınma yardımı, evi oturulmayacak halinde olan ihtiyaç sahiplerine verilmektedir.

  • Hanede yaşayan bireylerin net gelirlerinin, asgari ücretin 3'te 1'ini geçmiyor olması,
  • Hane içerisinde engelli, yaşlı, tek ebeveynli gibi özel durumlardan en az birinin sağlanıyor olması gerekmektedir,
  • İhtiyaç sahibi olunduğunun gelir testi aracılığı ile kanıtlanması isteniyor.

BARINMA YARDIMI NE KADAR?

  • BakımOnarım: 25 bin TL veriliyor,
  • Prefabrik Yapımı: 40 bin TL veriliyor,
  • Betonarme Ev Yapımı: 70 bin TL veriliyor.

BARINMA YARDIMI NE DEMEKTİR?

İhtiyaç durumundaki hanelerin en temel ve zaruri ihtiyaçlarından biri olan barınma ihtiyaçlarının giderilmesi ya da yaşam kalitelerinin yükseltilmesi için Fon kaynakları ile ev yapımı veyahut ev onarımı şeklinde barınma yardımı programları bulunmaktadır.

Mirastan kalan hissemi satabilir miyim? Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır?

5 yıllık kiracıyı ev sahibi çıkarabilir mi? Kira tahliyesi ne demek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön