02 / 05 / 2024

Eva Gayrimenkul Periskop'un 35. sayısı yayınlandı!

Eva Gayrimenkul Periskop'un 35. sayısı yayınlandı!

 EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her 3 ayda bir yayınlanan ''Periskop Analiz'' yayınının 35. sayısı yayınlandı. 



EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her 3 ayda bir yayınlanan ''Periskop Analiz'' yayınının 35. sayısı yayınlandı. Analizde 2017 Temmuz-Ağustos-Eylül dönemine ait gayrimenkul sektörü ile ilgili genel durum, krediler ve önümüzdeki dönemde sektörle ilgili beklentiler yer alıyor. 

 

Temmuz Haberleri:


1) Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği Değişti

İnşaat sektörünün anayasası Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği değişti. 

 

2) Güneş Enerjisinde Yönetmelik Değişimi
Güneş Enerjisine Dayalı Elektrik Üretimi Başvurularının Teknik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

3)  TOKİ  İstanbul Kağıthane Arıcılar İhalesi Yapıldı
TOKİ'nin İstanbul Kâğıthane Arıcılar mahallesinde “Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı” modeliyle satışa
çıkardığı Arsanın satışı ihalesinde ilk oturum 13 Temmuz’da gerçekleşti. 

 

4) Havaray İptal Edildi
Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı’nın ihalesi iptal edildi. Alarko Holding, iptal kararını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği açıklamayla duyurdu.

 

Ağustos Haberleri:


1)  Türkiye İstatistik Kurumu Temmuz Verileri Açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Temmuz ayına ait konut satış istatistikleri açıklandı. Buna göre,
Temmuz ayında satılan konut sayısının 115 bin 869 olduğu görüldü.

 

2) TOKİ'den Yüzde 20 İndirim Kampanyası
TOKİ tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcılarına yönelik her yıl yapılan indirim kampanyasına başvurular 21 Ağustosta başlayıp 29 Eylül 2017 tarihinde sona erdi.

 

Eylül Haberleri:


1) Riva Arsası İçin Yapılan İhalenin Kazananı Belli Oldu
Galatasaray'ın Riva'daki arsası için yapılan ihalenin kazananı belli oldu. Emlak Konut GYO ile Galatasaray Spor Kulübü arasındaki protokol kapsamında kulübün Riva’daki 1 milyon 76 bin 20 metrekarelik arsası için gerçekleştirilen ihalenin kazananı, Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş. oldu. 

 

2) 'Torba Yasa'nın Gayrimenkul Sektörüne Yansımaları
Maliye Bakanı Naci Ağbal, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM'ye sevkedilen ve "torba yasa" olarak bilinen "Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın" içeriğine ilişkin bilgiler verdi. 

 

3) Emlak Konut’un Yeni Kampanyası
Emlak Konut GYO'nun öncülüğünde gerçekleştirilen "Şimdi Al 2019'da Öde" kampanyası ilk kez ev sahibi olmak isteyenlerden büyük ilgi gördü. 

 

4) Yeni İmar Yönetmeliği Yürürlüğe Girdi
Yeni İmar Yönetmeliği, 1 Ekim tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. 30 Eylül tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre bazı değişikliklerin gerçekleştiği Yeni İmar Yönetmeliği, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne göre farklılık arz edecek. 


Geri Dön