18 / 05 / 2024

Evde bakım maaşı alanlar aman dikkat! Evde bakım maaşı alanlar bayram 2023 ikramiyesi alacak mı? 

Evde bakım maaşı alanlar aman dikkat! Evde bakım maaşı alanlar bayram 2023 ikramiyesi alacak mı? 

Evde bakım maaşı alanlar aman dikkat! Evde bakım maaşı alanlar bayram 2023 ikramiyesi alacak mı? Hemen bakın...



Pek çok kişi evde bakım maaşı alanlara bayram ikramiyesi ödenecek mi, evde bakım maaşı alanlara bayram ikramiyesi var mı? Bayram ikramiyesi kimlere verilecek gibi soruların yanıtlarını araştırıyor.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından engelli ve yaşlı bakımını üstelenen kişilere ödenen evde bakım maaşı 4 bin 336 TL'ye çıkartılmıştı. Verilen detaylara göre, evde bakım maşı alanların Kurban Bayramı ikramiyesinden yararlanıp yararlanmayacağı pek çok kişinin de merak konusu oldu. Bayram ikramiyesinin 2 bin TL'ye çıkarılması düzenlemesini içeren teklif, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi ve yasalaştı.

Peki, Bayram ikramiyelerini kimler alacak? Evde bakım maaşı alan vatandaşlar bayram ikramiyesi alacak mı 2023? Evde bakım maaşı alanlara bayram ikramiyesi ödenecek mi?

Evde bakım maaşı alanlar aman dikkat! Evde bakım maaşı alanlar bayram 2023 ikramiyesi alacak mı? 

BAYRAM İKRAMİLERİNİ KİMLER ALABİLİR? 

Verilen detaylara göre, dul ve yetim aylığı alanlar, iş göremezlik geliri alanlar, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi verilecek. Ayrıca yine verilen detaylara göre, birden fazla emekli aylığı alanlara tek ikramiye ödenecek.

Dul ve yetim aylığı alanlara da örneğin, eşinin vefatı sebebiyle yüzde 50 hisse oranında ölüm aylığı alana yeni yılda 1000 lira ödeme yapılacak.

EVDE BAKIM MAAŞI ALANLARA BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

Evde bakım maaşı alanların şu an için bayram ikramiyesi alacağına dair herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Emekli bayram ikramiyesinin verileceği tarihler belli oldu! Bayram ikramiyesi kaç TL, yeni zam geldi mi?

Emlak Konut GYO-THY Yenişehir Evleri için ÇED süreci başladı! Arnavutköy'e 12 bin 585 konut ve 450 ticari alan geliyor!

Emekli Temmuz 2023 zammında yeni tablo ortaya çıktı! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri hemen bu hesaplamalara bakın

Devlet Su İşleri personel alımı için son 9 gün! Sınavsız ve mülakatsız personel alımında bu tarihi sakın kaçırmayın!


Geri Dön