11 / 05 / 2024

Evde bakım maaşı alanlara yeni destek uygulaması: Ek 1500 TL daha dağıtılacak!

Evde bakım maaşı alanlara yeni destek uygulaması: Ek 1500 TL daha dağıtılacak!

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar için sevindirici bir haber geldi. Hükümet, evde bakım hizmeti veren kişilere ek olarak 5.855 TL'ye kadar destek sağlama kararı aldı. İşte ayrıntılar...



EVDE BAKIM YARDIMI NEDİR?

 

Evde bakım yardımı, yaşlı veya engelli bireylerin bakımını üstlenen aile bireylerine veya bakıcıya, devlet tarafından sağlanan bir yardım programıdır. Bu program kapsamında, bakıma muhtaç olan kişilere evlerinde bakım hizmeti verilmekte ve aynı zamanda bu hizmeti veren bakıcıların da maddi açıdan desteklenmesi sağlanmaktadır.

Evde bakım yardımı, bakıma muhtaç vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmayı ve aynı zamanda bakım işini üstlenen yakınlarının yükünü hafifletmeyi amaçlamaktadır. Yardım programı, 65 yaş üstü veya yüzde 50 ve üzeri engelli olan bireylerin ve aylık belirli bir gelir sınırının altında olan hanelerde yaşayan bakıma muhtaç bireylerin yararlanabileceği bir destek programıdır.

Başvurular, ilgili sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapılmaktadır. Başvuru sahibinin neden yardıma ihtiyacı olduğunu belgelemesi gerekmekte ve yapılan başvurular belirli aralıklarla incelenmektedir. Başvuru sahipleri, belirli şartları sağlamaları durumunda maddi destek ve sigorta haklarına sahip olabilmektedirler.

Deprem bölgesindeki seçmenlerin demokratik sürece katılımı için 'Askıda Bilet' kampanyası başlatıldı!
Türk Hava Yolları'ndan müjde! Yüzde 50 indirimli bilet kampanyası başladı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan '2023 Aile Destek Programı' için bir kötü bir de iyi haber!

Geri Dön