28 / 07 / 2024

Evde bakım maaşı ne kadar?

Evde bakım maaşı ne kadar?

Evde bakım maaşlarından faydalanan vatandaşlar evde bakım maaşlarının hesaplara yatmasıyla birlikte büyük bir sevinç yaşadı. Peki evde bakım maaşları ne kadar? İşte evde bakım maaşları hakkındaki detaylar...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Online başvurusu kabul edilenler ve ilk kez başvuracakları için evde bakım maaşı sorgulama süreci başladı. Devletin ihtiyaç sahibi ailelere yönelik ödediği 4.336 TL yardım tutarından faydalanılabiliyor. E-devlet platformu üzerinden yapılacak başvuru sms ile sorgulanabiliyor. Cep telefonu üzerinden mesaj atılarak hesaba paranın yatıp yatmadığı öğrenilebiliyor.

Ay sonunda zor getiren dar gelirli ailelerin evde muhtaçlık parası aldıkları Mart ayında yardım rakamının hesaba ne zaman yatacağı merak ediliyor. E-devlet üzerinden başvuru ve sorgulama yapılabiliyor.

Evde bakım maaşı başvurusu yapmak isteyenler şartları karşıladığında sosyal dayanışma vakıfları ile başvurusunu tamamlayabiliyor. Aranan şartlar arasında vatandaşın asgari ücretin üçte birini geçmeyecek gelire sahip olması gerekiyor. Engelli vatandaş için alınacaksa hastaneden tam teşekküllü sağlık raporu alınması şartı aranıyor.

 


Geri Dön