15 / 05 / 2024

Evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı ne kadar 2023? 3 Mart evde bakım maaşı yatan iller!

Evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı ne kadar 2023? 3 Mart evde bakım maaşı yatan iller!

Evde bakım maaşının yatıp yatmadığı vatandaşlar tarafından sorgulanmaktadır. İşte 3 Mart evde bakım maaşına dair detaylar!



MART AYI EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Mart ayı evde bakım maaşı ödemeleri henüz hesaplara geçmedi. Evde bakım maaşı mart ayı ödemelerinin Mart ayının 15'i ile 31'i arasında hesaplara aktarılmaktadır. Bu ödeme tarihleri, illere göre değişkenlik göstermektedir. Mart ayı ödemeleri en geç 31 Mart tarihine kadar ilgililerin hesaplarında olmaktadır.

2023 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Evde bakım maaşına ne kadar zam yapıldığı en çok sorulan sorular arasında yer almaktadır. Yaşlılık, evde bakım ve engelli ödemelerine yapılacak zam oranı, asgari ücretin 2023 zammı ile birlikte netlik kazandı. Buna göre, 2023 yılı Ocak ile Temmuz dönemi için evde bakım maaşı 3 bin 336 TL'den 4 bin 336 TL'ye yükseltildi. Bu miktar 2022 yılında 3336 TL’idi.

EVDE BAKIM MAAŞI NASIL SORGULANIR? İŞTE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI!

Mart ayı evde bakım yardımı ödemelerinin yatıp yatmadığını vatandaşlar iki şekilde sorgulayabilir. Mobil veya masaüstü üzerinden e-Devlet Kapısı üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapan vatandaşlar sağ üst kısımda bulunan arama kutucuğuna " Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazarak ödemeleri kontrol edebilir. Ek olarak ödemelerini Ziraat Bankası vasıtasıyla alan kullanıcılar telefonlarının mesaj bölümlerine BAKIYE yazdıktan sonra 4737'e SMS yazarak evde bakım maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön