30 / 04 / 2024

Evde bakım parasında son dakika! 1 milyar 849 milyon TL hesaplara yatıyor! 

Evde bakım parasında son dakika! 1 milyar 849 milyon TL hesaplara yatıyor! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destekte bulunmak için bu ay toplam 1 milyar 849 milyon TL evde bakım yardımının hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı. İşte ayrıntılar...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, evde bakım maaşı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Yanık, konuyla ilgili açıklamasında, engellilerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle 2006'da başlatılan evde bakım yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşlara destekte bulunulduğunu anımsattı. 

Evde bakım parasında son dakika! 1 milyar 849 milyon TL hesaplara yatıyor!  

Temmuz memur maaş katsayısına göre yapılan yükselişle sosyal hizmet modelleri kapsamında yer alan evde bakım parası da arttı. 

Peki evde bakım parası kaç TL oldu? Evde bakım parası hesaplara yatıyor mu? İşte ayrıntılar ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın konuyla ilgili o açıklaması...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön