22 / 05 / 2024

Evde bakım parasında son dakika! 1 milyar 849 milyon TL hesaplara yatıyor! 

Evde bakım parasında son dakika! 1 milyar 849 milyon TL hesaplara yatıyor! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destekte bulunmak için bu ay toplam 1 milyar 849 milyon TL evde bakım yardımının hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı. İşte ayrıntılar...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2022 yılı Temmuz-Aralık dönemi için evde bakım desteğinin 2 bin 354 liradan 3 bin 336 liraya yükseltildiğini belirtti ve "Her ay düzenli bir şekilde engelli vatandaşlarımızın hesaplarına yatırdığımız evde bakım yardımı işlemlerinin takip edildiği elektronik bilgi sistemini bütünleşik sisteme entegre ettik. Ödemelerimizi, şeffaf ve hızlı şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlayan yeni sistem üzerinden yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Evde bakım parasında son dakika! 1 milyar 849 milyon TL hesaplara yatıyor!  

"Bu kapsamda bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 849 milyon lira evde bakım yardımını hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 554 bin vatandaşımız evde bakım yardımından yararlanıyor" açıklamasında bulunan Bakan Yanık, Bakanlık olarak, engelli vatandaşların eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için çalıştıklarına dikkat çekti. 

"Bu yapacağımız ödeme ile bu yılın ilk 8 aylık döneminde ortalama 544 bin kişiye toplamda 11 milyar 353 milyon lira evde bakım yardımında bulunuyoruz" diye konuşan Yanık, ödemelerin tüm engelli vatandaşlara hayırlı olmasını dilediğini de aktardı. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası ödemelerinde Eylül depremi! Hangi maaş kaç TL oldu?

Altın fiyatları için ilk kez bu rakam verildi! Altını olanlar bu tarihe dikkat!

Rekor üstüne rekor kırılıyor! Emekli promosyonunda yeni zirve 15 bin TL! Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön