28 / 04 / 2024

Evi olan herkesin bilmesi gerekiyor: DASK adres kodu nereden nasıl öğrenilir?

Evi olan herkesin bilmesi gerekiyor: DASK adres kodu nereden nasıl öğrenilir?

1 Mart 2013'ten itibaren zorunlu hale gelen DASK'a başvuruların nasıl yapıldığı merak ediliyor. İşte DASK adres kodu öğrenme işlemi aşamaları...



Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun zorunlu tuttuğu deprem sigortasını yaptırmak isteyen kişilerin merak ettiği 1 Mart 2013 yılından itibaren zorunlu hale gelen DASK adres kodu öğrenme işlemi gündemde yer almaya devam ediyor.

Ayrıca adres kodu sorgulama sayfası binlerce vatandaş tarafından sıklıkla araştırılıyor. Hem zorunlu deprem sigortası yaptırırken hem de diğer birçok işlemde adres kodu gerekli oluyor ve vatandaşlar bu kodu nasıl alacaklarını merak ediyor. 

 Evi olan herkesin bilmesi gerekiyor: DASK adres kodu nereden nasıl öğrenilir?

ADRES KODU NE DEMEK?

Türkiye'de her gayrimenkulün kendine özel 10 haneden oluşan özel numara adres kodu bulunuyor. Deprem sigortası poliçesi işlemlerinde ve daha pek çok işlemlerde kullanılmaya başlanan adres kodu, 1 Mart 2013 tarihinden itibaren zorunlu hale geldi. 

Olası bir depremin ardından vakit kaybetmeden ulaşım sağlanan ve zorunlu deprem sigortasını kolayca yaptırmak için adresin kodunun mutlaka öğrenilmesi gerekiyor. Adres kodu öğrenmek için www. adreskodu.dask.gov.tr web sitesi üzerinden kolayca ulaşım sağlanıyor.

DASK adres kodunu arayan kişiler sıklıkla UAVT (Ulusal Adres Veri Tabanı) terimiyle karşılaşıyor. Uavt kodu 10 basamaklı bir sayıdan oluşan numaralandırma bilgisi olarak her yapının kimlik bilgilerinin saklandığı bu kod, DASK adres kodunun da tutulduğu alandır.

 Evi olan herkesin bilmesi gerekiyor: DASK adres kodu nereden nasıl öğrenilir?

DASK ADRES SORGULAMA NASIL, NEREDEN YAPILIR?

DASK adres kodu bulmak veya sorgulamak için aşağıdaki kurumlardan yararlanabilirsiniz:

Nüfus Genel Müdürlüğü
Nüfus Müdürlükleri
Muhtarlık
Belediyeler

Dask adres kodu web sitesi üzerinden üç ayrı şekilde kolayca öğrenebiliyor.

1) Yerleşim yeri adres kodunuzu www.adreskodu.dask.gov.tr üzerinden sorgulamak için şu adımlarla ilerlemeniz gerekmektedir:

"adres kodunu öğren" kısmını seçin,
İl, köy, ilçe ve mahalle bilgilerinizi eksiksiz doldurun,
"Cadde/meydan/sokak/bulvar adına göre", "konut/site adına göre", "bina numarasına göre" kısımlarından hangisini kesin biliyorsanız işaretleyin.
Bina numarası yahut site/apartman adını yazın.
İç kapı veya daire numarasını seçin.
Bu adımları izlendikten sonra ekranın sağında kırmızı kutucuk içindeki rakamlar adres kodunuzu göstermektedir.

2) Yerleşim yeri adres kodunuzu sorgulamak için www.adres.nvi.gov.tr üzerinden açık adres bilgilerinizi girerek adres koduna ulaşabilirsiniz.

3) https://giris.turkiye.gov.tr üzerinden adres kodu sorgulamak için T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifrenizle giriş yapın. Sağ üstte isminizin yazılı olduğu kutucuğa tıklayıp sırasıyla, "benim sayfam>bilgilerim>adres bilgilerim" sekmelerini takip ederek adres koduna ulaşabilirsiniz. Yalnız sadece isimden adres sorgulama yapılamamaktadır. Yukarıda belirttiğimiz yollardan adres kodunuza kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Satışı yasaklanmıştı! iPhone 12 sahalara geri dönüyor! iPhone sevenlere müjde!

İzmir'deki 17 diri faydan biri olan Gümüldür fayı ilk defa inceleniyor! 6,8'lik deprem üretme potansiyeline sahip!

İBB, Kartal'da arsa satıyor! Konut imarlı arsa arayanlar dikkat! 


Geri Dön