29 / 04 / 2024

Evin önünde yatarken bile cep yakıyor. İşte evin önünde yatan bir otomobilin yıllık masrafı

Evin önünde yatarken bile cep yakıyor. İşte evin önünde yatan bir otomobilin yıllık masrafı

Hiç trafiğe çıkmasa, hiç akaryakıt kullanmasanız bile kapının önünde tuttuğunuz bir otomobilin yıllık faturası epey kabarık. Bu fatura 2023 zamlarıyla birlikte epey can yakacak gibi. İşte yatan bir otomobilin yıllık masrafı...



Otomobilin yatırım aracı olarak görülmeye başlamasıyla birlikte sıfır otomobil almak pek çok gelir grubu için hayal haline geldi. Diyelimki arabanız vardı ya da bulup buluşturup bir otomobil aldınız. Bu sefer de yıllık masrafları ile başınız ağrıyacak zira otomobille ilgili her harcama kalemi yapılan zamlarla ikiye katlandı. TGRT Haber motorlu taşıtlar vergisi, trafik sigortası, kasko, bakım, servis, araç muayenesi, gibi kalemlerde yaşanan artışları tek tek ele aldı.

Otomobil almak giderek lüks bir hale gelse de toplu taşımadaki eksiklikler ve otomobil sevdası insanları otomobil sahibi olmak konusunda güdülüyor. Fiyatların aşırı yükselmesi ve taşıt kredilerine ulaşmada yaşanan sorunlar nedeniyle satışlar geriliyor. Otomobili olmayan ayrı dertli, olan ayrı çünkü; arabanın masrafı hiç bitmiyor.


Geri Dön