13 / 10 / 2024

Evlerde bahar dekorasyonu zamanı!

Evlerde bahar dekorasyonu zamanı!

İlkbahar geldiğinde doğadan beslenmek ve güneşe randevu vermek insanın ruhunu kıpırdatır; yeniye, tazeye, harekete doğru bir çekim gücü yaratır




Yaşama alanları söz konusu olduğunda ise bu eğilim kendini hafifleyen mobilyalar, neşelenen renk tonları ve doğallaşan malzemelerle belli eder. Bahar, aynı zamanda yaratıcılığın ve daha fazla özgürleşebilmenin de ateşleyicisidir.

Yaşama alanlarımızın dekorasyonunda da kuralsız seçimler yapabiliriz. Çünkü vitrinlerde gözlemlediğimiz stillerden yalnızca biri olmak zorunda değiliz; gittiğimiz coğrafyalardan sadece birinde kalmak zorunda değiliz; hepsini aynı anda isteyebilir; hepsini aynı düzenlemenin içinde buluşturabiliriz. Diplerde, derinlerde sakladığımız ne kadar duygu varsa açığa çıkarıp seçtiğimiz kumaşlara, formlara, objelere sürebiliriz. Minimalizme "aldıklarım geri ver" diye bağırıp; zekice birleştirmeler, 50'lere, 60lara, 70'lere göndermeler, vintage-modern karışımlar, yeni barok yorumlar, teatral Rönesans mizansenleri içinde ifade edebiliriz kendimizi. Ya da kumsala herkesten erken inip göçebe ruh halimizi sakinleştirecek bol palmiye yapraklı köşeler, Provence dekorlar, Akdeniz'e ait de¬taylar toplayabiliriz tek tek. "Öteki"ni merak etme dürtümüz hiç azalmadığı için çöl prenseslerinin sarayları ile okyanusun ham tekstürleri arasında, Ndi marka "exo-chic" bir dünya yaratabiliriz kendimize. cam vazoda "Cenneti gökte ararken evde bulduk" dedirtecek kadar rengarenk, sıcak bir dünya!

Ekolojik düşünün

Hiçbir dekorasyon eğilimi bu kadar doğaya yakın ve saygılı, bu kadar çevreyi korumaya yönelik olmamıştı. Geri dönüşüm fikriyle tasarlanan mobilyalar ve ekolojik tasarımlar, yaşam alanlarının çehresini değiştirmeye başladı bile. Sağlıklı yaşam konusunda son derece dikkatli olan metropol insanı, evini de artık doğanın kurallarına göre tasarlıyor. Bu stili mekânlarınıza yansıtmanızın en kolay yolu, vintage mobilyaları kullanmak. İskandinav stilinin hâkim olduğu 1960'ların retro mobilyaları, bu düzenleme için iyi bir örnek oluşturuyor.

Pastellere yer açın

Yaratıcılık genleri, havaların ısınmasıyla birlikte harekete geçiyor, dışarı taşıyor. Fikir patikasında serbestçe yol alırken ortaya nasıl bir dekorasyon çıkacağı konusunda tedirginseniz, arkanıza yaslanıp evinizde yaratmak istediğiniz atmosferi gözünüzün önüne getirin. Eğer sakinleştirici, yumuşak ve romantik bir hayal kurduysanız, pastel ve toz renklere öncelik vermenizi öneririm.
Hürriyet/Melda Narmanlı Çimen


Geri Dön