29 / 04 / 2024

Expedia: Türkiye turizmin kazananı olacak!

Expedia: Türkiye turizmin kazananı olacak!

Dünyada 150 bin oteli bünyesinde barındıran Expedia'nın Pazar Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hari Nair, Türkiye'ye yatırım yaparak 'kazanan at'a oynadıklarını söyledi



Dünyanın en büyük internetten rezervasyon sistemi Expedia. com Pazar Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hari Nair, dünyadaki ekonomik gelişmeler ışığında Türkiye'ye yatırım yaptıklarını söyleyerek "Bana kalırsa biz adeta kazanan ata oynadık. İstanbul'da bir ofis açtık. Son yıllarda ekibimizi de hızla genişlettik. Aslına bakılırsa Türkiye'de daha yeni başlıyoruz. Ortadoğu'daki siyasi, Avrupa'daki ekonomik krizler Türkiye'yi bu senenin de kazanan atı yapacak" diye konuştu. Bünyelerinde 150 bin otel bulunduğunu hatırlatan Nair, fiyat açısından düşünüldüğünde Türkiye'nin hâlâ makul olduğunu söyleyerek "Uluslararası yolculuklarda Türkiye giderek popüler hale geliyor. Dolar ve euronun değişen alım gücünden dolayı Türkiye'nin bir anda çekici hale gelmesi de an meselesi" diye konuştu. Geçen yıl Arap ülkelerindeki politik gelişmeleri ve 'Arap Baharı'nın Türkiye'ye olan ilgiyi artırdığına da değinen Nair, "Dolayısıyla birçok iş Türkiye'ye geldi. Bu da otellerin fiyatlarının yükselmesine neden oldu" dedi.

ÜÇ HANELİ BÜ YÜME
Son üç yılda üç haneli büyüme rakamlarına ulaştıklarını söyleyen Nair, "2008 ile bugünü karşılaştıracak olursak faaliyetlerimiz üç katına çıktı. Rezervasyon artışının en kayda değer olduğu ülkeler Almanya, ABD, İtalya, Fransa ve Rusya oldu. Harcama perspektifinden bakacak olursak Ortadoğu'dan özellikle Suudi Arabistan ve Lübnan'dan çok harcama yapan viddi bir kitle var" diye konuştu.

GENÇ NÜFUS FIRSAT
Bu yıl otel fiyatlarında yükselme beklemediklerini de söyleyen Nair, Euro Bölgesinin krizde olmasının da iş gezilerinde düşüşe neden olduğunu ancak birçok işin Türkiye'ye kayması nedeniyle ülkenin önemli avantaja sahip olduğunu belirtti. Türkiye'deki kart kullanımının da kendilerini umutlandırdığınu kaydeden Nair, genç nüfusun internetten rezervasyon yaparak gezmeyi sevdiğini söyleyerek "Bu bizim için inanılmaz bir fırsat. Bu nedenle de biz Türkiye'de gezi ve turizm konusunda çok iyimseriz" diye konuştu.

'KAPADOKYA'DA EV ALMAK İSTEDİM'
Nair, geçtiğimiz aylarda Kapadokya'da bir hafta sonu geçirdiğini ve çok beğenerek ev almak istediğini de kaydetti. Nair, "Türkiye'nin sunacak çok fazla şeyi olduğu için uluslararası yolcu sayısında ciddi bir artış var" dedi.

AMAN RESORT'A BÜYÜK İLGİ
Bodrum'da Ağa Han ödüllü Türk mimar Turgut Cansever'in tatil köyünü dünyanın en lüks otellerinden birine dönüştüren Uzakdoğu merkezli Aman Hotels, rekor taleple karşılaştı. Mimarisi Cansever'in kızı Emine Öğün ve damadı Mehmet Öğün'e, yatırımı ise Fibula Mücevherat'ın sahibi Öztürk Şerefoğlu'na ait olan otel, geceliği 800 eurodan başlayan fiyatlarına rağmen yurtdışından büyük ilgi gördü. Dünyada Phuket, Tayland gibi egzotik adalarda otellere sahip olan Aman Grubu'nun sürekli müşterilerinin doldurduğu otelde bu yılın sonunda ise Türkiye'nin en lüks spa'sı açılacak.

Dilek Taş-PINAR ÇELİK-Sabah


Geri Dön