07 / 05 / 2024

EYT bekleyenlere müjde! Bağ-Kur ve SSK prim farkı ortadan kalkacak!

EYT bekleyenlere müjde! Bağ-Kur ve SSK prim farkı ortadan kalkacak!

EYT bekleyen vatandaşlar,"emeklilik sistemi nasıl olacak? EYT'liler ilk maaşını ne zaman alacak?" sorularına yanıt aranıyor. İşte son gelişmeler...



PRİMLER NASIL HESAPLANACAK?

Bu noktada, yasalarımıza bakarsanız, 18 yaş altı sigortaları için çok çeşitli teminatlar görürsünüz. Her şeyden önce, sigorta yaşı ne olursa olsun tüm çalışanlar için zorunlu.

Bu nedenle, uzun vadeli sigorta dairelerinde 18 yaşını doldurmamış ve fiilen prim ödemiş gençlerin çabaları boşa gitmemektedir.

Yani 18 yaşından küçükseniz sigortanız geçerlidir, ilk gününüz işe başlama tarihiniz olarak sayılır ve primleriniz emekli aylığınızı hesaplamak için kullanılır. 18'in önemli olduğu bir diğer kriter ise yıllar.

EYT bekleyenlere müjde! Bağ-Kur ve SSK prim farkı ortadan kalkacak!

HESAPLAMA NASIL YAPILIYOR?

18 yaş altı sigortası geçerlidir ve hesaplamaya primler dahil edilir, ancak emeklilik tarihi hesaplanırken üç koşul göz önünde bulundurulur. prim, yaş, yıl. Burada yılın durumu düşünüldüğünde 18. yılın önemi artmaktadır. Kadınlar için 20, erkekler için 25 yaş şartı, 18 yaşında yaşamın tamamlandığı tarihten itibaren hesaplanır. 

Örneğin, 1996'da 16 yaşında çalışmaya başlayan bir erkek katılımcı için, 25 yıl şartı, 2021'de değil, 18 yaşına geldiğinde ve 2023'te sona erdiğinde 1998'den itibaren hesaplanır.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön