28 / 04 / 2024

EYT ve asgari ücrette kritik gelişme! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli kabul

EYT ve asgari ücrette kritik gelişme! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli kabul

EYT ve asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmesi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 18:15'te Bakan Bilgin ve Bakan Nebati ile bir araya gelecek. Kritik görüşmede milyonları ilgilendiren Emeklilik yaşa takılanlar (EYT) ve asgari ücret konusu masada olacak.



Patronlardan öneri

Pazarlıklara sayılı günler kala Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nden (TÜSİAD) dikkat çeken bir açıklama geldi. Bloomberg HT'ye açıklamalarda bulunan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, "Enflasyonun üzerinde, refah payı olan bir asgari ücret artışı olabilir. İşveren çalışanını enflasyona karşı korumak zorunda" dedi.

Mevcut ekonomi politikalarını eleştiren Turan, "Düşük TL ve ucuz iş gücü ile Türkiye'nin rekabet gücünün sürdürülebilir olabileceğini düşünmüyorum. Bu, 50 yıl önce Uzak Doğu'nun stratejisiydi. Rekabetçi kur ucuz, iş gücüyle ihracatı büyütmek. Bunları yaptığınızda 5-6 ay nefes alıyorsunuz ama sürdürülebilir hale getiremiyorsunuz" ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön