14 / 05 / 2024

EYT Yasası Kapsamında Emeklilere 29 Bin TL Geri Ödeme: Tek Dilekçe İle Başvuru Yeterli!

EYT Yasası Kapsamında Emeklilere 29 Bin TL Geri Ödeme: Tek Dilekçe İle Başvuru Yeterli!

EYT yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte, bazı emeklilerin geri ödeme yapılacak tutarı 29 bin TL'ye kadar çıkacak. Bu tutarı alabilmek için tek bir dilekçe yeterli olacak.



Emeklilik yaşını dolduran ancak prim ödemeleri nedeniyle emekli olamayan kişiler, ödedikleri prim borçlarını da toplu olarak geri alabilmektedir. SGK'ya bağlı olan ve 4A kapsamında çalışan ve 8 Eylül 1999 tarihinden sonra işe başlayan vatandaşların, 7 bin prim gününü ödemeleri ve 58 yaşlarını tamamlamaları gerekmektedir. Aynı tarihte işe başlayan ve 4 bin 500 prim gününü dolduran kişiler ise kısmi emeklilik hakkı elde edebilirler. Yaş şartını yerine getiren ancak prim gün sayısını tamamlayamayan kişiler ise kısmi emeklilikten faydalanabilirler. SGK'dan para iadelerini alabilmek için kadınların 58, erkeklerin ise 60 yaşını doldurmaları gerekmektedir.

EYT'li vatandaşlar Mart ayında emeklilik başvurusu yaptıklarında, Nisan ayı için 2 bin 500 TL maaş farkı, 7 bin 500 TL Nisan ayı maaşı, 2 bin TL bayram ikramiyesi, 7 bin 500 TL Mayıs ayı maaşı, Haziran ayında 7 bin 500 TL emeklilik maaşı ve Kurban Bayramı için 2 bin TL ikramiye ödemesi olmak üzere toplamda 29 bin TL'lik bir toplu ödeme alabilecekler.


Geri Dön