17 / 05 / 2024

EYT yasası ne zaman çıkacak? Emekli olma hayali kuranlar dikkat! İşte EYT yasasında son durum!

EYT yasası ne zaman çıkacak? Emekli olma hayali kuranlar dikkat! İşte EYT yasasında son durum!

Vatandaşların en çok merak ettiği ve en çok araştırdığı konular arasında yer alan EYT yasasında son durum ne? Emekli olmak hayali kuranlar dikkat! İşte EYT yasasında son durum...



EYT NEDİR?

8 Eylül 1999'dan önce kadın 20; erkek 25 yıl sigortalılık ve 5000 gün prim koşulunu yerine getirdiği takdirde emekli olabiliyordu. Ancak 8 Eylül 1999'da 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu ile emeklilik yaşı kademeli olarak kadınlarda 58, erkeklerde 60’a yükseltildi. 2008'deki  2. değişiklikle de emeklilik yaşı 2036 yılından itibaren yeniden kademeli olarak artırılarak kadın ve erkeklerde 2048 yılında 65’te eşitlenecek.

EYT yasası ne zaman çıkacak? Emekli olma hayali kuranlar dikkat! İşte EYT yasasında son durum!

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR KİMLERİ KAPSIYOR?

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç, EYT'nin kimleri kapsadığını açıklayarak, şunları kaleme aldı:

8 Eylül 1999 tarihinden önceki koşulları yerine getiren herkese emeklilik hakkı sağlanırsa, prim günü ve sigortalılık süresi kriterini yerine getirenler yaşa bakılmaksızın emekli olabilir.

8 Eylül 1999 tarihinden önce SSK’lı kadınlar 20; erkekler 25 yıl sigortalılık ve 5000 gün prim veya kadın ise 50, erkek ise 55 yaşını doldurmuş olması ve en az 5000 prim günü koşulunu yerine getirerek emekli olabiliyordu.

BAĞ-KUR’da kadın ise 20 tam yıl, erkek ise 25 tam yıl prim ödemesi ya da kadın ise 50, erkek ise 55 yaşında olması ve 15 tam yıl prim ödenerek emekliliğe hak kazanılıyordu.

EYT, 3600 ek gösterge ve asgari ücret zammında yeni gelişme! Tarih belli oldu...

EYT'de son durum ne, yeni gelişme var mı? Gözler Mayıs ayına çevrildi!

EYT Meclis’e geldi mi, ne zaman gelecek? İşte EYT ile ilgili son durum…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön