06 / 05 / 2024

EYT'de erteleme kararı! Ödeme tarihleri güncellendi

EYT'de erteleme kararı! Ödeme tarihleri güncellendi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının Meclis’ten geçmesini bekleyenler için yeni gelişme. Yaş nedeniyle emekli olamayan milyonlarca EYT’liyi ilgilendiren karar alındı. Yayımlanan genelgeyle depremzedelere bir dizi kolaylık sağlanırken, EYT’de yeni tarih detayı dikkatlerden kaçmadı.



Milyonlarca EYT’li başta olmak üzere depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlar için SGK’dan yeni kararlar çıktı. Yayımlanan genelgeyle depremzedelere bir dizi kolaylık sağlanırken, EYT’de yeni tarih detayı dikkat topladı. EYT’lilere 31 Ağustos 2023 tarihine kadar süre verilmiş oldu.

Sosyal güvenlik yardımları ve destekleri için alınan karara göre; depremde yakınlarını kaybedenlere cenaze ödeneği sağlanacak. 2 bin 54 lira cenaze yardımının yanı sıra dul ya da yetim aylığı bağlanacak, ölüm toptan ödemeleri yapılacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön