19 / 05 / 2024

EYT'de erteleme kararı! Ödeme tarihleri güncellendi

EYT'de erteleme kararı! Ödeme tarihleri güncellendi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının Meclis’ten geçmesini bekleyenler için yeni gelişme. Yaş nedeniyle emekli olamayan milyonlarca EYT’liyi ilgilendiren karar alındı. Yayımlanan genelgeyle depremzedelere bir dizi kolaylık sağlanırken, EYT’de yeni tarih detayı dikkatlerden kaçmadı.



MADDİ DESTEK SAĞLANACAK
Sigortalı kişinin eşi, eşi yoksa çocukları, çocukları da yoksa anne babasına ya da kardeşlerine verilecek cenaze ödeneğinde, başvuru durumunda 1 Mart’tan itibaren geçerli olmak üzere ölüm aylığı bağlanacak.

Cenaze ödeneği, dul-yetim aylığı başvuruları e-Devlet kapısından yapılabilecek. Vefat eden kişi SSK'lı veya Bağ-Kur'lu ise iş kazası kapsamına giriyorsa prim gün sayısına bakılmadan ödeme desteği verilecek.

İş kazası veya meslek hastalığı nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri, malullük ve vazife malullüğü, yaşlılık aylığı alanlar, uzun vadeli sigorta kollarını kapsayan en az 360 prim günü olanların yakınlarına cenaze yardımı sağlanacak.

Ölüm aylığı normal, malulen emekli ya da iş kazası, meslek hastalığı nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri alan, SSK'lı ve sigorta başlangıç tarihinden itibaren en az 5 yıl geçmiş, uzun vadeli sigorta kapsamında en az 900 prim günü olanlardan herhangi biri kapsamındakilerin geride kalan hak sahiplerine 1 Mart’tan geçerli olmak üzere aylık bağlanacak. Bağ-Kur ve 4C'liler için en az 1800 prim gününe bakılacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön