18 / 05 / 2024

EYT’de kademeli emeklilik yaş tablosu belli oldu! Hemen bakın!

EYT’de kademeli emeklilik yaş tablosu belli oldu! Hemen bakın!

EYT kademeli emeklilik için ipuçları gelmeye devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni emeklilik reformu için beklenen haberi kamuoyuyla paylaştı. Düzenlemede kısmi emeklilik, kadınların yaş şartının düşürülmesi ve Bağ-Kur prim eşitlenmesi gibi konular yer alıyor.



9 bin gün prim şartı 7.200'e inerken, Bağ-Kur'lu yurttaşlara da aynı SGK'lılar gibi emekli olma imkânı veriliyor. Bağ-Kur çerçevesindeki yurttaşların beş sene erken emekli olmasına imkan tanıyacak düzenlemenin 2008 yılı sonrasını çerçeveye alacağı paylaşıldı.

Emeklilik statüsünü SGK'ya çevirme kapsamında gerekli olan 1.261 gün şartının ise prim eşitlemesi yapılması nedeniyle kaldırılacağı aktarıldı.

EYT’de kademeli emeklilik yaş tablosu belli oldu! Hemen bakın!

KISMİ EMEKLİLİKTE PRİM DÜŞER Mİ?

SSK'lı yurttaşlarda kısmi emeklilik kapsamında talep edilen prim gün sayısı ilk sigortalı olunan tarihe göre değişkenlik gösteriyor. 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanlarda 3600 olan prim gün şartı, bu tarihten sonra işe giren yurttaşlarda 4500'e çıkıyor.

Bağ-Kur'lu yurttaşlarda ise tarih fark etmeksizin 5400 prim günü isteniyor.

Burada da prim gün şartının indirilmesi talep ediliyor.

Prim eşitlemesi eğer kısmi emekliliği de kapsarsa Bağ-Kur'lu yurttaşlar 4500 prim günüyle kısmi emekli olabilecek ve böylece, 900 günlük bir avantaj ortaya çıkacak.

Milyonlarca emekliye refah payı müjdesi! Tek tek açıklandı!

Evde hasta bakana müjde! Sigortalı olma imkânı geliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan tam 2431 personel alımı! Alım yapılacak alanlar belli oldu!


Geri Dön