17 / 05 / 2024

EYT'de kördüğümün çözüleceği tarih belli oldu!

EYT'de kördüğümün çözüleceği tarih belli oldu!

Emeklilikte Yaşa Takılan 1,5 milyon vatandaşın gözü kulağı yeni yıl öncesi açıklanması beklenen kararda. 2023 asgari ücret zammının ardından ülkenin en büyük gündem maddesini oluşturan EYT'de yaş sınırının kaldırılmasını isteyen vatandaşlar, yeni gelecek düzenlemeyi heyecanla bekliyor. İşte son daki



OCAK'TA 1.8 MİLYONU BULACAK

Başkan Erdoğan başkanlığında, yılın son ayının ilk Kabine Toplantısı'nın yapılmasıyla ana gündem maddesi olan EYT hakkında araştırmalar hız kazandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca yürütülen EYT çalışmaları 2022'nin son 6 ayında hız kazanırken Haziran ayı itibarıyla EYT düzenlemesine tabi olacak 8 Eylül 1999 öncesi prim günü ve sigortalılık süresini tamamlamış 1,5 milyon kişi olduğu biliniyor. Ocak 2023'te 1,7-1,8 milyon kişiye yükselmesi beklenen EYT'lilere yapılacak düzenlemede yaş şartının ne olacağı ise en büyük merak konusu.

"HEM İŞÇİ HEM İŞVERENİ DİNLEYECEĞİZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin öncülüğünde yapılacak EYT düzenlemesinde son viraja girildi. Hem işçi hem işveren hem de devlet hazinesini direkt olarak etkileyen EYT düzenlemesine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, Ocak ayı gelmeden EYT yasasının meclise gelmesinin planlandığını ve düzenlemenin en kapsamlı şekilde olacağını vurgulamıştı. Hem işçi hem de işverenin dinleneceğinin altını çizen Bakan Bilgin, yaş şartı kalktığı zaman emeklilik için 1,6 milyonu aşkın hak sahibi olduğunu belirtti.

SADECE İNCE DETAYLAR KALDI

Teknik boyutu tamamlanan EYT düzenlemesinde, yılın son ayının da yarılanmasıyla yalnızca ince detaylar kaldığı bilinirken en çok merak edilen konu ise yaş sınırı. Yaş şartının tamamen kalkması halinde özel sektöre ve kamuya yansıyacak yükün değerlendirilmesi sonrası taslaklar masaya yatırılacak.

MİLYONLARIN GÖZÜ 26 ARALIK'TA

Yılın son Kabine Toplantısı 26 Aralık 2022 tarihinde yapılacak. Aralık ayının ilk Kabine Toplantısı'nda sonuç çıkmaması halinde bu tarihte hem asgari ücret hem de EYT şartları için açıklamanın gelmesi bekleniyor.

Emeklilikte yaşa takılanlar için son toplantı geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılmış, bu toplantı çalışmayı teknik olarak yürüten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in bütçe konusunu değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ve işin siyasi boyutunu değerlendiren Ak Parti kurmaylarının katılması nedeniyle öne çıkmıştı.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 15 Aralık 2022 tarihinde saat 20.25'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.63 Türk Lirası, euro 19,83 Türk Lirası, altının gramı ise bin 64 Türk Lirası değerinde.

Selçuk Geçer dolar için uyardı! 21 gün sonra dolarda bunlar olacak

Emekli zammı netleşmeye başladı! İşte emekli maaş tahminleri

Asgari ücret beklentisi belli oldu! Bakanlık resmen açıkladı!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön