18 / 05 / 2024

EYT'de staj muamması! Çare için son şans

EYT'de staj muamması! Çare için son şans

Meslek lisesi ile meslek yüksek okulundan mezun olan milyonlar staj sürelerinin SGK başlangıcı kabul etmesini talep ediyor. Staj Sigortası Mağdurları Dernek Başkanı Ferhat Salman, önemli açıklamalarda bulundu. İşte tüm detaylar...



Staj mağdurlarının emeklilik sistemine dahil olunması gerektiğini belirten Ferhat Salman, “2022 yılında bu konuyla alakalı geniş bir çalışma yaptık. 2017 yılında derneğimizi kurduğumuzda farklı çalışmalara imza atarak; tek yetkili merciinin kanunla çıkacağını ve Meclis’te olabileceğini söylediler. Biz bununla ilgili, 2022’de mağduriyetimizi anlattık” dedi. 

Başkan Salman, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“Kayıtlı olan Türkiye geneli 1,5 milyon staj mağdurumuz var. Kayıtsız olanlar da var aynı dönemde. Bununla birlikte 2,9 milyon kişi gibi bir rakamlara çıkıyoruz. Ama 8 Eylül 1999 öncesi EYT düzenlemesi Meclis’e geldiğinde 242 bin arkadaşımız da bu kapsamda yararlanması gerekiyor. Yurtdışında staj borçlanması geçerli. Kadın arkadaşlarımızın doğum borçlanması, askerlerin borçlanması gibi; ayrıca avukatlara da böyle bir borçlanma hakkı var. Bizler, başlangıç numaralarımızın eksik yatan primlerin tamamlanması gerekirse de devlete kaynak yaratılması…”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön