15 / 05 / 2024

EYT’de yeni detay ortaya çıktı! Bu kişiler çok şanslı!

EYT’de yeni detay ortaya çıktı! Bu kişiler çok şanslı!

İkinci tur sonrası yeni meclisin göreve başlamasından sonra ekonomik anlamda birçok düzenleme yapılması bekleniyor. Esnaf, çiftçi ve kadınların ilk sırada yer alması beklenen düzenleme için ayrıntılar araştırılıyor.



Emeklilik reformu için atılacak yeni adımlar merak ediliyor. EYT’den yararlanamayan 2 bin yılı sonrası çalışan vatandaşlar için emeklilik formülleri sorgulanan konular arasında yer alıyor. Kademeli ve kısmi emeklilik için koşullar belli olurken, prim gün sayısını tamamlamak isteyen kişiler için borçlanma süreci de merak ediliyordu. Esnaf, çiftçi ve kadınlar için çalışmaların düzenlemede ilk sırada yer alması öngörülen gündem maddeleri arasında bulunuyor.

EYT’de yeni detay ortaya çıktı! Bu kişiler çok şanslı!

7200 PRİM GÜNÜNE DÜŞECEK

Yapılacak düzenleme ile beraber esnafların emekliliği için gerekli prim gün sayısı SSK'lı çalışan vatandaşlarla eşitlenecek. Esnaflar böylece 9 bin gün yerine 7 bin 200 günle emekli olma hakkına kavuşacak.

Bu sayede beş sene daha erken emeklilik olanağı doğacak. Prim uçurumunu kapatacak kanuni düzenleme ile beraber emekliler arasında hem gelir hem de maaş bağlanma zamanında eşitlik sağlanacak

SGK'lı çalışan yurttaşlar ile Bağ-Kur'lu çalışan yurttaşlar arasında 1800 gün yani beş senelik süre farkı ortadan kaldırılarak emeklilik için gerekli prim süresi eşit hale gelecek. Prim düzenlemesi ile beraber erken emeklilik olanağının yanında yüzde 20 daha yüksek emekli maaşı almak mümkün olacak.

İşte detaylar...


Geri Dön