28 / 04 / 2024

EYT'den emekli olacaklar dikkat! Kısa çalışma ödeneği alanlar için sevindiren gelişme

EYT'den emekli olacaklar dikkat! Kısa çalışma ödeneği alanlar için sevindiren gelişme

EYT düzenlemesinin hayata geçmesi bekleniyor. Kısa çalışma ödeneği ile nakdi ücret desteğinden yararlanan sigortalılar, SGK’ya eksik bildirilen günleri tamamlayabileceği öğrenildi. Uygulamanın nasıl olacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak. İşte tüm ayrıntılar...



Çalışma hayatının olumsuz etkilenmemesi için koronavirüs salgın sürecinde çeşitli destekler sağlandı. Bunlardan en önemlileri kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği oldu.

EYT düzenlemesi kapsamında salgın döneminde prim eksikliği oluşanlar için de adım atıldı.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarkan Zengin, "Kısa çalışma ödeneği salgın boyunca 15 ay boyunca ödenmişti. O dönemde çalışanların genel sağlık sigortası primleri devlet tarafından karşılanıyor ama çalışmadıkları için uzun vadeli sigortalı kollarından primleri yatmıyor" dedi.

Zengin, “Primleri eksik yatanlar olduğu gibi yatmayanlar da söz konusu olmuştu. Getirilen bu düzenlemeyle beraber kişilerin eksik prim günlerini, ödenmemiş günlerini ödeme imkanını sosyal güvenlik kurumu tarafından verilecek” açıklamasını yaptı.

Uygulamanın nasıl olacağı ise önümüzdeki günlerde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yayınlanacağı genelge ile netleşecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön