17 / 05 / 2024

EYT’den emekli olamayana müjde geldi! Hayaller gerçek oluyor!

EYT’den emekli olamayana müjde geldi! Hayaller gerçek oluyor!

EYT’den faydalanamayan yurttaşlar, yeni emeklilik sistemi için gelecek açıklamaları yakından takip ediyor. Kademeli emeklilik konusunun gündemde olduğu konuşulan konular arasında yer alıyor. İşte son gelişmeler...



Diğer bir düzenleme ise 8 Eylül 1999 tarihiyle 30 Nisan 2008 tarihi arasında sigortalı olan SSK'lılar için geçerli olacak. Bu süreçte, sigortalı olan vatandaşlar, kısmi emeklilik için 4500 prim günü şartını sağlamak zorunda.

Bunun yanı sıra, en az 25 seneden beri sigortalı olmak ve kadınlar için 58, erkekler için 60 yaşını doldurmak gerekiyor.

Bağ-Kur reformu çerçevesinde de düzenlemeler söz konusu. Bu reformla beraber küçük esnaf, çiftçiler ve 1 milyon kişiyi içeren Bağ-Kur'lular için prim gün şartı 9 bin 7200'e indirilecek.

EYT’den emekli olamayana müjde geldi! Hayaller gerçek oluyor!

Bu sayede, Bağ-Kur'lu vatandaşlar için 900 günlük bir avantaj kazanmış olacak. Fakat kanuni olarak belirlenen yaş koşulunu da sağlamak gerekiyor.

Kademeli emeklilik sistemi ve diğer düzenlemelere yönelik resmi kurumlardan bir açıklama henüz yapıldı. Fakat bu konuda çalışmalar sürüyor ve emeklilik sisteminin daha esnek hale getirilmesi için çözüm önerileri üzerindeki çalışmalar devam ediyor.


Geri Dön