07 / 07 / 2024

EYT'li olma fırsatını kaçıranlara müjde! Kısmi emeklilikle siz de EYT'li olabilirsiniz! 

EYT'li olma fırsatını kaçıranlara müjde! Kısmi emeklilikle siz de EYT'li olabilirsiniz! 

EYT fırsatını yakalayamayan birçok insan, emeklilik için alternatif yolların peşinde koşuyor. EYT'ye giremeyenler, kısmi emeklilik hükmünden fayda sağlama imkanına sahip. Ancak, kısmi emeklilik de belirli bir prim ödeme ve yaş koşuluna tabi tutuluyor. 



EYT li olma fırsatını kaçıranlara müjde! Kısmi emeklilikle siz de EYT li olabilirsiniz! 

BAĞ-KUR kapsamında erken emeklilik düzenlemeleri

Erken emeklilik için farklı düzenlemeler BAĞ-KUR kapsamında da yürütülmektedir. Bu durumda BAĞ-KUR'dan emekli olmak için en az 9000 prim ödeme gün şartı bulunmaktadır. Ancak yapılacak olan düzenlemede prim eşitlemesi yapılacak. Bunun sonucunda ise BAĞ-KUR kapsamında emekli olmak isteyenlere 7200 prim ödeme gün şartı bulunacak.

Kadınlar için de yapılan düzenleme kapsamında, çocuk sayısına göre belirleme yapılacak. Yıpranma payı ile kadınlar da erken emeklilik fırsatından yararlanabilecek. Bununla birlikte ev kadınlarının da erken emekli olması sağlanacak. Primlerin üçte birinin devlet tarafından ödenmesiyle kolay bir şekilde emeklilik imkanı sunulacak. Erken emeklilik konusunda yeni düzenlemelerin yapılması ve ilgili kurumlarca duyurulması bekleniyor. Yeni düzenlemeler, pek çok vatandaşa kolaylık sağlayacak. 

SGK açıklama yaptı! Bu kişiler emekli olamayacak!

Emeklilikte yeni düzenleme masada! Kademeli emekliliğin kapsamı tek tek belli oldu!

SGK bunları kara listeye aldı! Emekliliğiniz tehlikeye girebilir! E-Devlet’ten hemen kontrol edin!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön