28 / 04 / 2024

EYT'li olmadan prim günleri yanabilir! Sahte sigortaya dikkat

EYT'li olmadan prim günleri yanabilir! Sahte sigortaya dikkat

Milyonlarca kişi EYT düzenlemesini iple çekmekte. Geçmişte ailesinin yanında birkaç gün sigortalı yapılan kişilerin primlerinin mercek altına alındığı öne sürüldü. 'Sahte sigorta' yapan kişilerin prim günleri iptal olabilecek.



Meclis’e Aralık ayında gelmesi beklenen düzenleme ile yaş sebebiyle emekli olamayan milyonlarca emeklinin kademeli olarak sisteme dahil edilmesi beklenmekte. SGK’dan “emekli olunabilir” yazısını alacak EYT’liler prosedürü başlatılabiliyor. EYT düzenlemesinde kimlerin sisteme dahil edileceği ise hala belirsizliğini korumakta.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun’un iddiası ise sosyal medyada gündeme düştü. İddiaya göre, yaşı bekleyen bazı çalışanların prim günleri iptal olabilir ve bu kişiler kapsam dışına girebiliyor. Bu nedenle 8 Eylül 1999 öncesi tarihlere dikkat etmek gerekmekte.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön