11 / 05 / 2024

EYT'li olmadan prim günleri yanabilir! Sahte sigortaya dikkat

EYT'li olmadan prim günleri yanabilir! Sahte sigortaya dikkat

Milyonlarca kişi EYT düzenlemesini iple çekmekte. Geçmişte ailesinin yanında birkaç gün sigortalı yapılan kişilerin primlerinin mercek altına alındığı öne sürüldü. 'Sahte sigorta' yapan kişilerin prim günleri iptal olabilecek.



STAJ SİGORTASI BİLMECESİ SÜRÜYOR
Milyonlarca kişi EYT beklerken 18 yaş altında staj ve sigortanın kapsama dahil edilip edilmeyeceği de belirsizliğini koruyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, staj sigortasının EYT kapsamında olup olmayacağı konusuna şu şekilde yanıt vermişti:

"Bir defa çalışmamız bitmedi. İkincisi, adım adım açıklıyoruz. Zaten açıklasak da ocaktan sonra uygulamaya sokulacak. Sigorta girişi olanlarda bir sorun yok. Çıraklık ve stajyerlik bir sigorta girişi değil. Onlar sağlık sigortasını korumak üzere geliştirilmiş bir sistem.”

MUTLAKA BORÇLANIN
Uzmanlara göre; EYT için 2 kriter çok önemli olacak. Bunlardan birisi yıl diğeri ise prim olarak gözüküyor. Primi eksik olanların ise mutlaka borçlanması gerekiyor. Borçlanma asgari ücret ile yapılıyor ancak 2023 yılında asgari ücretin artacağı düşünülürse şimdiden borçlanmakta fayda bulunuyor. İmkanı olan vatandaşların Aralık ayına kadar borçlanması öneriliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön