25 / 07 / 2024

EYT'de kritik detaylar! EYT Kanunu çıkmadan ve çıktıktan sonra neler yapılmalı? Bu haberi mutlaka okuyun!

EYT'de kritik detaylar! EYT Kanunu çıkmadan ve çıktıktan sonra neler yapılmalı? Bu haberi mutlaka okuyun!

Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı yarın Meclis’ten gelecek haberlerde olacak. EYT düzenlemesinin yarın TBMM’ye sunulması bekleniyor. Peki, EYT yasası çıkınca neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? İşte uzmanından yanıtları…


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


EYT KANUNU ÇIKINCA NELER YAPILMALI?

EYT de kritik detaylar! EYT Kanunu çıkmadan ve çıktıktan sonra neler yapılmalı? Bu haberi mutlaka okuyun!

1-SGK’dan yazı alın: Halen bir işte çalışıyorsanız emekli olabileceğinize ilişkin SGK’dan yazı alarak işverene istifanızı, bu yazı ile iletmeniz gerekiyor. Bağ-Kur’lular prim borçlarını ödedikten sonra aylık talebinde bulunabiliyor.

2-Aylık talebinde bulunun: SSK’lı olanlar eğer çalışıyorlarsa; istifalarını verdikten ve iş çıkışı yapıldıktan sonra SGK’dan aylık talebinde bulunacak. E-devlet üzerinden veya SGK’ya doğrudan başvuru yapabilirsiniz.

3-Kıdem tazminatı talebi: İşverenler, istifa eden EYT’li çalışanlarına; kıdem tazminatı, yıllık izinler ve ücret niteliğindeki diğer haklarını ödemek zorunda. Çalışan EYT’lilerin istifa ederken kıdem tazminatlarının ödenmesini de işverenlerinden talep etmesi gerekiyor.

Okan Bülbül, köşe yazısında; emekli olup da çalışmaya devam edeceklerin, Sosyal Güvenlik Destek Primi’ne (SGDP) bağlı olarak çalışıp ücretlerini alabileceğini belirtirken, SGDP’ne tabi işçilerin emekli aylıklarında da herhangi bir kesinti yapılması söz konusu olmadığını da ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön