30 / 04 / 2024

EYT'liler dikkat! Tarihi resmen Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Duyan EYT'liler havalara uçtu!

EYT'liler dikkat! Tarihi resmen Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Duyan EYT'liler havalara uçtu!

EYT de mutlu sona mı ulaşılıyor? Yaklaşık iki milyon kişiyi ilgilendiren konunun bu hafta içinde çözülerek yeni yıla kalmaması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Arzumuz EYT'yi yılbaşından önce gündemimizden çıkarmak” dedi.



Yaklaşık iki milyon vatandaşın faydalanması beklenen EYT düzenlemesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den rahatlatan açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 3 saat 45 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'deki son 2022 kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçerek kamuoyunu ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Doğrudan iki milyonu dolaylı olarak da milyonları ilgilendiren Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusundaki düzenlemeyle ilgili sevindiren açıklamayı yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce yaptığı açıklamalarda EYT yasasının kamuya yıllık maliyetinin 26 milyar TL olacağını belirtmişti.

EYT liler dikkat! Tarihi resmen Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Duyan EYT liler havalara uçtu!

EYT KAÇ KİŞİYİ ETKİLEYECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de katıldığı Haber Global canlı yayınında yaptığı açıklamada, Ocak ayı gelmeden düzenlemeyi sonlandırmak niyetinde olduklarını ifade etmişti. Bakan Bilgin’in açıklamasına göre EYT düzenlemesinden faydalanacak yaklaşık iki milyon civarında kişinin olduğunu tahmin ediliyor.


Geri Dön