02 / 05 / 2024

EYT'lilerden yeni talep: '2000 sonrası emekli olanlar için de çıkarılsın'

EYT'lilerden yeni talep: '2000 sonrası emekli olanlar için de çıkarılsın'

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Başkanı Arzu Lastikçi, 2000 sonrası emekliler için İntibak Yasası talebinde bulundu. İşte detaylar...



Kadıköy Rıhtım Caddesi'nde düşük emekli maaşlarına tepki gösteren Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu üyeleriyle bir araya geldi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Başkanı Arzu Lastikçi, 2000 yılı sonrası emekliler için de İntibak Yasası'nın çıkarılması gerektiğini savundu. 

"Sosyal adalet ilkesine aykırı"

Lastikçi, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltilmesine rağmen diğer emeklilere zam yapılmamasının sosyal adalet ilkesine aykırı olduğunu dile getirdi. Yüksek prim ve yılla emekli olanlara haksızlık yapıldığını ifade eden Lastikçi, özellikle mutfak ve gıda enflasyonunda rakamların kontrol altına alınması talebinde bulundu.

"Mutfak ve gıda enflasyonunda rakamlar kontrol altına alınsın"

Yüksek prim ve yılla emekli olanlara haksızlık yapıldığını söyleyen Lastikçi, "En düşük emekli maaşının asgari ücretin altında olmamasını ancak asgari ücretin de gelinen süreçte en düşük memur maaşından az olmamasını, özellikle mutfak ve gıda enflasyonunda rakamların kontrol altına alınmasını istiyoruz." diye konuştu.

"2000 yılı sonrası emekli olanlar için İntibak Yasası çıkarılmalı"

Emekli olmanın iki önemli şartı olan hizmet yılı ve prim gününe yaş haddinin eklenmesiyle birlikte 2000 yılı öncesi emekli olanlar için çıkarılan İntibak Yasası'nın, 2000 yılı sonrası emekli olanlar için de çıkarılması gerektiğini bir kez daha vurguladı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu üyeleri, düşük emekli maaşlarının artırılması ve sosyal adaletin sağlanması amacıyla Kadıköy Rıhtım Caddesi'nde bir araya gelerek taleplerini dile getirdi.

Son dönemde ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalan emekliler, emekli maaşlarının alım gücünün korunması ve yaşam standartlarının düzeltilmesi adına yapılan bu taleplerin yetkililer tarafından dikkate alınmasını umuyor. Ancak her türlü yasa ve düzenlemenin, kamu maliyesi ve sosyal güvenlik sistemi dikkate alınarak yapılması önem taşıyor.
 

EYT nedir?

"EYT" veya "Emeklilikte Yaşa Takılanlar" terimi, Türkiye'de emeklilik yaşını doldurmuş ancak prim gün sayısını tamamlayamadığı için emekli olamayan çalışanları ifade eder. Bu kişiler, Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak anılmaktadır.

İslam Memiş'ten altın fiyatlarında yeni rekor tahmini: Bu kez hem tarih verdi, hem rekoru açıkladı

Antalya turizminde iki rekor birden kırıldı!

İstanbul'da tavuk dönerde KDV oyunu: Yaşananlara Bakan Mehmet Şimşek de kayıtsız kalamadı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan son dakika açıklaması: "Yıl sonuna kadar ek bir vergi artışı..."

 


Geri Dön