28 / 04 / 2024

EYT'lilere emlak vergisi muafiyeti kapısı açıldı! İşte vergi muafiyetinde başvuru şartları!

EYT'lilere emlak vergisi muafiyeti kapısı açıldı! İşte vergi muafiyetinde başvuru şartları!

EYT'lilere müjdeli haber geldi. Emlak vergisinde emekliler vergi muafiyetinden yararlanabilecek. Peki vergi muafiyetinde başvuru şartları neler?



Emlak vergisi ödemelerinde EYT'lileri sevindren haber geldi. EYT'liler için emlak vergilerinde muafiyet sağlanacak. Peki EYT'liler emlak vergisii muafiyetinden nasıl yararlanılacak? 

EYT'LİLERE EMLAK VERGİSİ MUFİYETİ GELDİ

Emlak vergisi ödemeleri mart ayında başlayacak. Peşin ödemeler veya ilk taksit ödemesi 1 Mart – 31 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Emlak vergisi muafiyetinden, geçen yıl çıkan emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi ile emekli olan EYT’liler de faydalanacak. 

EMLAK MUAFİYETİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER? 

 Emlak vergisi muafiyetinden yararlanmak isteyenler başvuru şartlarını araştırıyor. Bu kapsamda EYT'linin tek evi olması ve evin büyüklüğünün de 200 metrekareyi geçmemesi gerekiyor.

EYT lilere emlak vergisi muafiyeti kapısı açıldı! İşte vergi muafiyetinde başvuru şartları!

EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR? 

Emlak vergisinin ilk taksit ilkbaharda ödeniyor. Mart ayının ilk günlerinden Mayıs ayının son gününe kadar ödeme yapılabilir. Yeni Şafak'taki habere göre, iki taksit halinde ödeme yerine tek seferde verginin ilk taksit ve ikinci taksit tutarını ödemek mümkün.

EMEKLİ OLUP ÇALIŞANLAR VERGİ MUAFİYETİNDEN YARARLANBİLİR Mİ?

Merak edilen başka bir soru da ''Emekli olup da çalışanlar vergi muafiyetinden yararlanabilir mi?'' sorusu oldu. 

Emekli olup çalışmaya devam edenler ise bu muafiyetten yararlanamayacak. 

Öte yandan Emlak vergisi muafiyetinden, ev hanımı, şehit yakını, gazi, engelli vatandaşlar ile tek konutun yanında gelir getirmeyen arsa, arazi, işyeri olanlar da yararlanıyor.

DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLAR VERGİ MUAFİYETİNDEN YARARLANABİLİR Mİ?

Dul, yetim, ölüm ve maluliyet aylığı alanlarda muafiyetten yararlanabilir. Bu muafiyet yetim aylığının yanı sıra boşandığı eşinden nafaka alanlar için de geçerli. Emlak vergisi muafiyetinden 18 yaşından büyük işsizler, gaziler, engelliler, ev hanımları, şehitlerin dul ve yetimleri de yararlanıyor.

Barınma krizinin asıl sorunu gelir azlığı: Konutta ek vergi talebi çökertir!

Birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Bu yapılmazsa vergi de işe yaramaz!

Geri Dön