18 / 05 / 2024

EYT’lilere müjde! Düzenleme Meclis’te! AK Partiden beklenen haber geldi! Her şey açıklanacak!

EYT’lilere müjde! Düzenleme Meclis’te! AK Partiden beklenen haber geldi! Her şey açıklanacak!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi Meclis'e geldi. Düzenlemede meydana gelen son gelişmeler merak uyandırdı! İşte detaylar!



Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde yaşanan son gelişmeleri yakından takip ediliyor, yasa teklifi bugün TBMM Plan Bütçe Komisyonu'na getirildi. Yasanın Meclis Genel Kurulu'nda Çarşamba günü görüşülmesi planlanmaktadır. AK Parti müjdeli haberi duyurdu. Milyonlarca kişi bu haberin gelmesini bekliyordu.

Peki EYT ne zaman çıkacak? EYT kimleri kapsıyor? EYT düzenlemesinde son durum nedir? İşte EYT hakkında son dakika yaşanan gelişmeler…

AK PARTİ'DEN SON DAKİKA EYT AÇIKLAMASI

Milyonlarca kişinin beklediği EYT düzenlemesinde gözler Meclis'e çevrilmiş durumda. Şubat ayı ile birlikte EYT yasa teklifinin TBMM Plan Bütçe Komisyonu görüşmeleri başladı. Görüşmeler devam ederken AK Parti'den kritik açıklama geldi. Görüşmelerin ardından AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, konuyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. EYT'de mutlu son! AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

"Plan ve bütçe komisyonu EYT gündemi ile ilgili bugün çalışmalara başladı. Bugün komisyon çalışmalarının biteceğini düşünüyoruz. Nihayetinde tüm gündemin önüne alıp, haftaya Salı genel kurulda görüşmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

EYT'DE HER ŞEY BELLİ OLDU!

Görüşmeler sırasında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hazırlanan etki analizleri duyurdu. Yasanın Çarşamba günü TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanacağı aktarıldı. SGK’nın etki analizinde şu şekilde dile getirildi; Yaş şartının kaldırılması durumunda prim ödeme gün sayısı ve sigortalılık süresi şartını sağladığı için hemen emekli olacak 2,2 Milyon kişi bulunuyor. Hemen emekli olabilecek 2,2 Milyon kişinin, 1,7 Milyonu 4/a’lı, 89 Bini 4/b’li, 496 Bini ise 4/c’lidir. 4/a’lı 3,5 Milyon, 4/b’li 619 Bin, 4/c ise 669 Bin olmak üzere, emeklilik için yaşı bekleyen ve ilerleyen yıllarda bekleyecek olan toplam 4,8 Milyon kişinin bulunduğu tespit edildi.

Yeni destek planı! 18 yaş üstü geçlere anında 2.215 TL ödeme! O ildeki gençler bayram edecek!

Aile Destek ödemesi ne zaman zamlı yatacak? Aile destek yardımı şubat ayı ne zaman yatacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön