22 / 05 / 2024

EYT’lilere müjde! EYT Destek Paketi'nde beklenen gün geldi!

EYT’lilere müjde! EYT Destek Paketi'nde beklenen gün geldi!

EYT’li vatandaşlara müjdeli haber verildi. EYT Destek Paketi'nde beklenen gün geldi çattı. İşte detaylar!



EYT DESTEK PAKETİ BAŞVURULARI BUGÜN BAŞLADI!

Emeklilikte yaşa takılanlar için düzenleme kapsamında emekli olacak çalışanlarının kıdem tazminatını ödeyecek KOBİ ve KOBİ dışı firmaların finansman ihtiyacının karşılanması için Kredi Garanti Fonu (KGF) tarafından devreye alınacak olan Hazine destekli EYT Destek Paketi'ne başvurular bugün başlamıştır.

AA muhabirinin Hazine ve Maliye Bakanlığından aldığı bilgiler doğrultusunda, KGF tarafından devreye alınan Hazine destekli Emeklilikte yaşa takılanlar için EYT Destek Paketi ile 7438 sayılı Kanun çerçevesinde çalışanlarına emeklilik sebebiyle kıdem tazminatı ödeyecek olan KOBİ ve KOBİ dışı firmaların kıdem tazminatından elde edilecek olan finansman ihtiyacının karşılanması hedefleniyor. Bugün başlayan uygulama kapsamında şirketler, kamu ve özel bankalara başvuruda bulunabileceklerdir. Sağlanacak olan finansman desteğinin toplam hacmi ise 50 milyar liradır.

EMEKLİ OLACAK ÇALIŞANLARIN HESABINA YATIRILACAK

Paket de KOBİ'lere 13,3 milyon lira, KOBİ dışı firmalar için de 28,5 milyon TL’ye kadar kredi olanağı vardır. Kefalet oranı KOBİ'ler için yüzde 75, KOBİ dışı firmalar için de yüzde 70 olarak belirlenmiştir. Azami 6 ay ödemesiz dönem dahil olmak üzere 36 ay vade ile kullanım bulunmaktadır.

EYT KGF BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

EYT Destek Paketinde kullanılacak olan kredinin faiz ve kar payı oranı 24 aya kadar vadelenen kredilerde TLREF artı 200 baz puan olarak uygulaması gerçekleştirilir. Paket çatısı altında 24 ay üzeri vadeli kredilerde faiz ve kar payı oranı TLREF artı 300 baz puan olacak. Bu paketin içinde faiz oranları 1 - 10 çalışanın kıdem tazminatı ödemelerinde kullandırılacak krediler için geçerli olacaktır. Bu çalışan sayısını geçen kullanımlar için ise faiz ve kar payı oranı banka tarafından belirlenecek. Tekrardan bu ödemeler kredi veren taraf için doğrudan 7438 sayılı kanunda emekli olmayı bekleyen çalışan vatandaşların hesabına yatırılmış olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön