08 / 05 / 2024

Eyüpsultan Alibeyköy ve Çırçır mahallelerinin tapu sorunu çözüldü!

Eyüpsultan Alibeyköy ve Çırçır mahallelerinin tapu sorunu çözüldü!

Eyüpsultan'ın Alibeyköy ve Çırçır Mahallesi'nde senelerdir devam eden tapu sorunuyla ilgili yaşanan son dakika gelişmesi yüzleri güldürdü. İşte Eyüpsultan'ın Alibeyköy ve Çırçır Mahallesi'nde senelerdir devam eden tapu sorunuyla ilgili yaşanan o gelişmenin detayları...



Alibeyköy ve Çırçır Mahallelerinde vakıf mülkü iken hazine adına geçen fakat üzerindeki binaların 2000 yılı sonrası yapılması nedeniyle tapu alınamayan gayrimenkullerle ilgili sorun çözüldü. Bu gayrimenkullere ilişkin kanunun değişmesi üzerine Eyüpsultan Belediyesi’ne devrin yapıldığını dile getiren Başkan Deniz Köken, bu şekilde bu taşınmazların tapu işlemlerine başlanacağına dikkat çekti. 

Eyüpsultan Alibeyköy ve Çırçır mahallelerinin tapu sorunu çözüldü!

"VAAT DEĞİL MÜJDE VERİYORUZ"

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, senelerdir devam eden tapu sorunun çözümünü açıkladı ve değerlendirmelerde bulundu. Konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada Eyüpsultan'da göreve geldiği günden bugüne kadar, 43 aydır vaat değil müjde verdiklerine vurgu yapan Başkan Deniz Köken, "Şimdi ki müjdemiz de Alibeyköy ve Çırçır Mahallelerimizdeki komşularımıza. Bugüne kadar tapusunu alamayan 92 taşınmaz yani yaklaşık 900 dairenin tapu sorununu çözdük" ifadelerini kullandı.

Başkan Deniz Köken, "Bizim milletimizle gönülden bağımız var" dedi ve her zaman bir ve beraber olduklarının altını çizdi. Köken, açıklamasının devamında "Bundan sonra da birliğimiz devam edecek. Çok şükür bugün bu sevince bizler de ortak olduk ve şahitlik edeceğiz. Tüm hemşerilerimize hayırlı, uğurlu olsun" şeklinde konuştu. 

Eyüpsultan Alibeyköy ve Çırçır mahallelerinin tapu sorunu çözüldü!

Mega kent İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde toplamda 6 bin 500 konutu ilgilendiren kentsel dönüşüm projesi için de düğmeye geçtiğimiz Mayıs ayında basılmıştı. Bu kapsamda Eyüpsultan ilçesinin Akşemsettin, Çırçır, Yeşilpınar ve Karadolap mahallelerinde deprem riski altındaki konutların yıkılacağı ve yerlerine 10 bin 500 adet yeni konutun inşa edileceği açıklanmıştı. 

Tapunun kime ait olduğu nasıl öğrenilir? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? 

Tapu kaydındaki kimlik bilgileriyle ilgili şok detay! Yargıtay kararını verdi!

Tapusu olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Resmi Gazete'de yayımlandı!


Geri Dön