01 / 05 / 2024

Eyüp'te icradan 716 bin TL'ye satılık arsa!

Eyüp'te icradan 716 bin TL'ye satılık arsa!

Eyüp 2. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Eyüp İlçesi, Alibeyköy Mahallesi, 157 ada, 9 parselde yer alan 158 metrekare arsa vasıflı taşınmazın 5/6 hissesini satışa sunuyor. Arsanın 5/6 hissesi 716 bin TL



Eyüp 2. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. EYÜP 2. İCRA MÜDÜRLÜÄžÜ GAYRİMENKUL AçIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2009/5098 TAL.

Satılmasına karar verilen gayrimenkulun adedi, cinsi, evsafı değeri:

TAPU KAYDI : İstanbul ili, Eyüp ilçesi, Alibeyköy mah. 157 ada 9 parsel sayılı 158 m2 miktarlı tapuda arsa usfında kayıtlı 5/6 hissesi satışa konudur.

TAşžINMAZIN İMAR DURUMU: Eyüp Belediyesi plan ve proıje müdürlüğünün dosya içinde mevcut yazılarında Alibeyköy mah. 157 ada 9 parsel sayılı yerin 29.08.2003 tasdik tarihli Eyüp Revizyon Nazım imar planında K3 orta yoğunlukta (500 ki / ha) konut alanında 19.03.2005 tt. 1/1000 ölçekli Aliteyköy uygulama imar planında h:12.50 m (4 kat) irtifalı TAKS 0.41 Yapılanmalı konut alanında kaldığı bir ksımının da yolda kaldığı bildirilmiştir.

HALI HAZIR DURUMU : Bilirkişi marifetiyle mahallen yapılan incelemede 158.00 m2 alanlı parselin tapu kaydında arsa vasfında gözükmekte isede halen halen üzerinde bodrum kat + zemin kat + 4 normal kattan oluşan lıetonarme karkas tarzda inşa edilmiş Bina yer aldığı görülmüştür. Binanın dış cephe duvarları sıvalı ve badanalı oturtma çatılıdır.yapının zemin katında bir adet iş yeri yer almaktadır. Halen yemek pişirme Atölyesi olarak kullanılmaktadır. Bu bölüm parsel içinde genişletilmiş olup zemini palledy.en kaplamalı duvarları sıvalı ve badanalıdır. Yer, yer fayans kaplıdır bodrum kata sokak üzerinden merdivenle inilmekte olup iş yeri olarak düzenlenen katın bir ijölümü yazıhane amaçlı dekore edilirken bir bölümüde yemekhanenin deposu olarak kullanılmaktadır. Zemini palledyen kaplı duvarları sıvalı ve bodanalıdır. Girişi alüminyum doğramalı sokakdan cümle kapısından apartmana giriş verilmiş olup katlar arası ulaşım mermer basamaklı merdivenle sağlanmaktadır yapının katlarında birer adet dairesi konumlanmıştır. Katlar yaklaşık 110 m2 alanlıdır. Daireler Solan, yan bölümde mutfak, ve ön cephesi doğrama ile kapatılmış mutfak. Aydınlığa cepheli bir oda arka bölümde 2 adet yatak odası koridorlara açılan banyo ve WC piyeslerinden oluşmaktadır, iç cephe duvarları sıvalı ve badanalı Y boyalı oda ve salon zeminleri laminat parke, ıslak hacimler seramik kaplı alaturka hela taşı ve VVC duvarları fayans kaplamalı banyo aynı şekilde fayans kaplı içinde kuveyt, klozet takımı ve ayaklı lavobası mevcut mutfakta tezgah altı ve üstü hazır mutfak dolapları yer almıştır. Taşınmada doğalgaz yakıtlı kat kaloriferi, elektikik ve su tesisatı mevcuttur. Taşınmaz yoğun iskan sahasında konumlanmış bölgenin ticaret merkezinin üzerinde kurulu olduğu Cengiz Topel caddesinde çok yakın mesafededir. Yöre kamu hizmetlerinden yararlanmaktadır. Ulaşım imkanları müsaittir.

TAşžINMAZLARIN DEĞERİ: 5/6 Hissesi 716.667.00 TL dir.

1-SATIşž 17/05/2011 günü saat 14.00 den 14.15 kadar EYÜP 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDE AçIK ARTIRAMA SURETİ İLE YAPILACAKTIR. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60 ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile 27/05/2011 gün aynı yerde ve aynı saatlerde ikinci açık artırmaya çıkarılacaktır.Bu artırmadada bu miktar elde edilmemişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddetin sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadarki artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 nı bulmuş ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklarından toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımıdır.Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşer.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin ,tahmin edilen kıymetinin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye, ihale damga pulu KDV alıcıya aittir. Tapu harç ve masrafları yarı yarıya alıcı ve satıcıya aittir. Birikmiş vergi borcu varsa ihale bedelinden ödenir.

3-ipotek sahibi alacaklılarla, diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını ,hususi ile faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaklardır.

4-ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatılmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacaktır. Bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-şžaıtname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin müdürlüğümüzün 2009/5098 T. dosyadan bilgi alabilecekleri ilan olunur.

NOT: Tapuda adresi olmayanlara iş bu Gayrimenkul satış ilanı tebliğ yerine kaimdir.
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri dahildir.
Yönetmenlik örnek no: 27  


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön