02 / 05 / 2024

Facebook'un sahibi Meta, toplu işten çıkarmaların son turuna başladı

Facebook'un sahibi Meta, toplu işten çıkarmaların son turuna başladı

Meta, toplu işten çıkarma konusuna aşina bir kaynağa göre, Mart ayında açıklanan 10.000 personeli işten çıkararak çarşamba günü üç bölümlük işten çıkarma turunun son grubunu gerçekleştirmeye başladı.



Bu yılın başlarında Meta, sonbaharda 11.000'den fazla çalışana kapıyı gösterdikten sonra ikinci tur toplu işten çıkarmaları duyuran ilk büyük teknoloji şirketi oldu. Kesintiler, 2020'den bu yana iş gücünü ikiye katlayan bir işe alım çılgınlığının ardından şirketin personel sayısını yaklaşık 2021'in ortalarında olduğu yere getirdi.

Pazarlama, işe alma, mühendislik ve kurumsal iletişim gibi ekiplerde çalışan birkaç çalışan, işten çıkarıldıklarını duyurmak için Çarşamba günü LinkedIn'e gitti.

Facebook un sahibi Meta, toplu işten çıkarmaların son turuna başladı

Meta hisseleri, genel olarak daha zayıf bir pazarda %0,5 arttı. Maliyet düşürme güdüsü ve Meta'nın yapay zekaya odaklanması sayesinde bu yıl değerleri iki kattan fazla arttı ve S&P 500 endeksinde en iyi performans gösterenler arasında yer aldılar.

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, Mart ayında şirketin ikinci turdaki işten çıkarmaların büyük kısmının birkaç ay boyunca üç "an" içinde gerçekleşeceğini ve büyük ölçüde Mayıs ayında sona ereceğini söyledi. Bundan sonra bazı küçük turların devam edebileceğini söyledi.

Genel olarak, kesintiler en çok mühendislik dışı rolleri etkiledi ve Meta'da kod yazanların önceliğini güçlendirdi. Zuckerberg, Mart ayında iş ekiplerini "önemli ölçüde" yeniden yapılandırma ve "mühendislerin diğer rollere göre daha uygun bir oranına" geri dönme sözü verdi.

Facebook'un sahibi Meta, toplu işten çıkarmaların son turuna başladı


Geri Dön