23 / 07 / 2024

Fahiş konut kiraları özel ve kamu çalışanlarını taşınmaya zorluyor!

Fahiş konut kiraları özel ve kamu çalışanlarını taşınmaya zorluyor!

Bodrum'da konut kiraları çalışanların aldığı ücretlerin üzerinde seyrediyor. Fiyatlar, üç sene içerisinde 10 kat yükseldi. Özel ve kamu çalışanlarının terk etmeye başladığı Bodrum’da iş dünyasını, işçi bulamama problemini gündeme getiriyor...




‘VİCDANIM EV KİRALAMAYI KABUL ETMİYOR’

Gayrimenkul Danışmanı İsmail Yaşa, kira yükselişlerinin yaşanmasında en büyük etkenin emlakçıların fazla para kazanma hırsı olduğunu belirtti. Yaşa’ya göre diğer bir sebep ise büyükşehirlerden Bodrum’a yapılan göç. Fiyatlarda keyfi bir yükselş olduğuna vurgu yapan Yaşa, “Kiralar TEFE, TÜFE oranına göre düzenlenmedi .Ev sahipleri kendi kafalarına göre bir fiyat koydu. Onları yönlendiren ise piyasadaki emlakçılar oldu. Emlakçılar fazla komisyon parası almak için ev fiyatlarını yüksekten sundu ev sahiplerine. Ev sahipleri de kabul etti. Ben kiralık ev işi yapmıyorum.  Vicdanım kabul etmiyor.” diye konuştu. 

BELEDİYE BAŞKAN ARAS EV SAHİPLERİNE ÇAĞRI YAPTI

Fahiş konut kiraları özel ve kamu çalışanlarını taşınmaya zorluyor!

Fahş kira yükselişlerinden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da memnun olmadığını belirtti. Kiralardaki yükselişin ister istemez ilçede hizmet sunan memurları, işçileri ve esnafı muzdarip ettiğini ifade eden Aras, “Ülkenin geldiği son ekonomik düzeye bakarsanız bütün maliyetler ciddi bir şekilde artıyor. Sadece kiralar değil, esnafın tüm giderleri zamlanmış durumda. Esnafın ve iş dünyasının artan bu maliyeti kiralara da yansıdı. Şu an iş dünyamızın zor durumda olduğunu biliyoruz. Son zamanlarda Bodrum, yeni göçler almaya başladı tekrardan. Burada insanlar kiralık ev arıyor ama kiralık ev bulunmuyor. 2+1 evler 5 bin TL’nin üstüne çıkmış durumda. 10 bin TL, 20 bin TL’lik kira fiyatları normalleşti Bodrum’da artık. Bu da hizmet sektörünü ve bu sektörde çalışan insanımızı etkiliyor. Kira ödemek zorunda kalan memur, işçi, emekli ve çalışanlar zor durumdalar. Bu bizce acı bir durum” ifadelerini kullandı. 

Konut sahiplerinden de bir ricası olduğuna dikakt çeken Aras, “Buradan mal sahiplerine bir çağrım olacak. İnsanların ödeyemeyeceği kiraları istemek doğru bir şey değil. Bir kere bunu baştan koyalım. Yılardır kiracı durumunda olan insanı bir anda çıkartıp yerine başka birisini almak doğru değil. Oturun konuşun, beli bir süre verin en azından. Kira artışlarını seviyeli yapın.” diye konuştu. 


Geri Dön