04 / 05 / 2024

Fahiş konut kiraları özel ve kamu çalışanlarını taşınmaya zorluyor!

Fahiş konut kiraları özel ve kamu çalışanlarını taşınmaya zorluyor!

Bodrum'da konut kiraları çalışanların aldığı ücretlerin üzerinde seyrediyor. Fiyatlar, üç sene içerisinde 10 kat yükseldi. Özel ve kamu çalışanlarının terk etmeye başladığı Bodrum’da iş dünyasını, işçi bulamama problemini gündeme getiriyor...



‘BU MAAŞLARLA BU KİRALARI ÖDEMEK İMKANSIZ’

Konut sahiplerinin yanlış politika izlediğine vurgu yapan Nazlıoğlu, “Bodrum pandemi ile beraber Ege Bölgesi genelinde en yüksek göçü alan ilçe oldu. Şu an yerleşik nüfus belediyeden aldığımız bilgilere göre 500 bin civarında. Bodrum hızlı ve plansız bir büyüme sürecinde. Bu büyüme hem Bodrum lehine durum yaratırken hem de aleyhte durumlar yaratıyor. Şu an ocak ayı itibariyle asgari ücret 4250 TL ancak 1+1 evlerde kiralar 3 bin TL-5 bin TL bandında. Bu maaşlarla bu kiraları ödemek imkansız” dedi. Ortak akla işaret eden Nazlıoğlu, çözüm için şunları söyledi: 

“Kamu, yerel yönetim ve tüm Bodrum iş dünyası, bütün oda ve STK’lerin birlikte hareket edip, ortak akılla ve ortak projeyle, hazine arazisi veya devletin göstereceği alanlara uygun konutlar yapılması gerektiğine inanıyorum.”

Fahiş konut kiraları özel ve kamu çalışanlarını taşınmaya zorluyor!

'VERDİĞİMİZ MAAŞ KİRAYA YETMEDİ'

İnşaat ve hizmet sektörü bu süreçten etkilendi. İnşaat sektöründe uzun yıllar hizmet sunan CK Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kaya, yüksek kira nedeniyle geçen hafta yapacakları eleman alımlarını gerçekleştiremediklerinin altını çizdi. Fahiş artışın olduğunu dile getiren Kaya, “Bu sorun hepimizi etkiliyor. Özellikle inşaat ve turizm sektörü bunu şimdiden his etti. Ben şirket bünyesine mühendis alımı yapacaktım. Başvurular neticesinde anlaştığım kişiler oldu. Verdiğimiz maaş artan ev kiraları karşısında yetersiz kaldı. Yani verdiğimiz maaş kiraya yetmedi ve o insanlar memleketlerine döndü. Bu durum hem bizi hem de ülke istihdamını etkiliyor. Şimdi kendi elemanlarımızın kalabileceği bir lojman yapma arayışımız var. Bu sorun acilen çözülmeli” şeklinde konuştu.


Geri Dön