29 / 04 / 2024

Fahri Ermişler: Balıkesir'e yabancı yatırımcı gelmesi için çalışıyoruz!

Fahri Ermişler: Balıkesir'e yabancı yatırımcı gelmesi için çalışıyoruz!

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, yabancı yatırımcıların Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi 'ne yatırım yapmaları için çalıştıklarını ve Sanayi Odası 'yla işbirliği içinde olduklarını söyledi.




Balıkesir Ticaret Odası'nın yeni başkanı Fahri Ermişler, Balıkesir'e yabancı yatırımcıların gelmesi için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Balıkesir Sanayi Odası'yla bir komite kurduklarını açıklayan Ermişler, komitenin özellikle istihdam ve yan sanayi oluşturacak yabancı yatırımcılarla irtibata geçtiğini belirtti. Kamulaştırmalarla Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nin her geçen gün büyüdüğünü dile getiren Ermişler, "Sayın Valimiz başkanlığında OSB'deki çalışmalar da devam ediyor. Kamulaştırma çalışmaları sürüyor. Balıkesir'e yabancı yatırımcı getirme çalışmalarımız var. Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur'la bu konuda çaba harcıyoruz. Balıkesir'e marka kazandıracak firmaların OSB'ye gelmesi için çalışıyoruz. İyi de gelişmeler oluyor. Takip ettiğimiz firma sayısı arttı" dedi.


LOJİSTİK KÖY BİR NİMET

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nin yatırımcılar için en büyük avantajının Lojistik Köy olduğunu hatırlatan Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, görüşmelerinde bunu kullandıklarını söyledi. Lojistik Köy'le bir ürünün 3 günde Avrupa'ya ulaştığını belirten Ermişler, "Burası gelişmeye açık bir yer. Demiryolları genel müdürümüzle konuştuk. Balıkesir'de 1 milyon tonluk bir yük var. Bunu Lojistik Köy'e kanalize edebiliriz. Çandarlı, Aliağa ve Bandırma limanı'na bu ürünler daha ucuza taşınabilecek. Artı buradan direk Avrupa bağlantısı olacak. TIR 4-5 günde gidiyor. Buradan 3 günde Avrupa'ya gidebilecek. Müthiş bir hız ve maliyet kazancı olacak" diye konuştu.


Balıkesir'deki termal alanların yoğunluğuna dikkat çeken Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, termal yatırımların kullanılarak sağlık turizminin yaygınlaşabileceğini belirtti. Emişler, "Balıkesir artık büyükşehir ve planını çizmesini lazım. Edremit bölgesi turizmle, Bandırma bölgesi sanayisiyle iyi durumda. Balıkesir merkezde de sağlık turizminin gelişebileceğine inanıyoruz. Bölgesel gelişimden yanayız. Bu bağlamda da merkezde hem OSB, hem de termal turizmin gelişebileceğini düşünüyoruz" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön