02 / 05 / 2024

Faiz artırımı furyasında tarihi karar

 Faiz artırımı furyasında tarihi karar

Avrupa Merkez Bankası ECB tarihi bir faiz artırımı kararı vererek faizi 11 yılın en yüksek seviyesine taşıdı. Sırada Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) vereceği karar var.



Enflasyon, enerji krizi ve resesyon riski ile karşı karşıya olan Avrupa Birliği'nde temmuz ayı toplantısında  11 yıl aradan sonra ilk defa faiz artırımına gidilmiş ve yüzde 0 olan refinansman faizi yüzde 0,50'ye çıkarılmıştı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi tarafında yapılan yazılı açıklamada faiz artırımı kararı ile enflasyonun yüzde 2 hedefine geri dönmesini sağlayacak adımların atıldığı belirtilerek, konseyin gelecek bir kaç toplantıda talebi düşürmek için faiz oranlarının daha da artırılmasının beklendiği kaydedildi. Açıklamada, "Enflasyon bekleyişlerinde ısrarcı bir yukarı kayış riskine karşı tedbir alınmalı" denildi.

Büyüme ve enflasyon rakamları güncellendi

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön