30 / 04 / 2024

Powell, faiz artırımında yavaşlama için tarih verdi!

Powell, faiz artırımında yavaşlama için tarih verdi!

ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Başkanı Jerome Powell, faiz artırımında yavaşlamanın Aralık ayında başlayabileceğini söyledi.



Fed Başkanı Powell, Washington'daki Brookings Enstitüsü’nde yaptığı konuşmada, faiz artış hızı ve ülkedeki enflasyon ortamını değerlendirdi.

Powell konuşmasında, enflasyonla mücadelenin ne zaman biteceğine ilişkin soruların yanıtsız kaldığına dikkat çekti. “Enflasyonu düşürmeye yetecek kısıtlama düzeyine yaklaşırken, faiz artış hızımızı yumuşatmak mantıklı” diyen Powell, faiz artırımında yavaşlamanın Aralık ayında başlayabileceğini açıkladı.

Diğer taraftan, fiyat istikrarını iyileştirmek için önlerinde daha yol olduğunu belirten Powell, enflasyonun düştüğüne yönelik daha fazla kanıta ihtiyacı olduklarının altını çizdi. Peki, dolar ne kadar? Dolarda son durum ne? Piyasalarda son durum ne? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön