28 / 07 / 2024

Faiz artışları yükseliyor! Amerika Merkez Bankası peş peşe açıkladı! Altın rekor kırdı

Faiz artışları yükseliyor! Amerika Merkez Bankası peş peşe açıkladı! Altın rekor kırdı

Amerika Merkez Bankası  (FED),şubat ayı faiz kararlarını geçtiğimiz çarşamba günü açıkladı ve faizi beklentiler doğrultusunda 25 baz puan arttı. Faiz artış hızı yavaşlasa da önümüzdeki dönemde artışların devam etmesi  bekleniyor.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


AMB’DE ARTIRDI

Dün aynı zamanda Avrupa ve İngiltere Merkez Bankası da faiz kararlarını açıkladı.Avrupa Merkez Bankası(AMB) faizi 50 baz puan artırırken ,İngiltere Merkez Bankası ise 10’uncu kez faiz arttırma 

kararı aldı ve 50 baz puan artırırken, İngiltere Merkez Bankası ise 10’uncu kez faiz arttırma kararı aldı ve 50 baz puan faiz artışı açıkladı.

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı Ayşin Erdem ise şunları söyledi: “Fed’in açıklamalarında faiz artırım sürecinin makroekonomik verilere ve ekonomik tabloda bağlı kalsa bile yumuşak şekilde gerçekleşebileceğini ve faiz artırımlarının sonuna doğru geldiğimizi düşünüyoruz.

Faiz artışları yükseliyor! Amerika Merkez Bankası peş peşe açıkladı! Altın rekor kırdı

Resesyonun neredeyse kaçınılmaz görüldüğü İngiltere’de bugünkü faiz artışının son olacağının fiyatlanmalara yansıdığı görüşündeyiz.Dinamik Yatırım Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı Ayşin Erdem ise şunları söyledi:“ Fed’in açıklamalarında faiz artırım sürecinin makroekonomik verilere ve ekonomik tabloda bağlı kalsa bile yumuşak şekilde gerçekleşebileceğini ve faiz artırımlarının sonuna doğru geldiğimizi düşünüyoruz.

Resesyonun neredeyse kaçınılmaz görüldüğü İngiltere’de bugünkü faiz artışının son olacağının fiyatlanmalara yansıdığı görüşündeyiz.”

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön