04 / 05 / 2024

Faiz artışları yükseliyor! Amerika Merkez Bankası peş peşe açıkladı! Altın rekor kırdı

Faiz artışları yükseliyor! Amerika Merkez Bankası peş peşe açıkladı! Altın rekor kırdı

Amerika Merkez Bankası  (FED),şubat ayı faiz kararlarını geçtiğimiz çarşamba günü açıkladı ve faizi beklentiler doğrultusunda 25 baz puan arttı. Faiz artış hızı yavaşlasa da önümüzdeki dönemde artışların devam etmesi  bekleniyor.



GRAM ALTINDA OLAĞANÜSTÜ REKOR

Fed'in faiz kararı altını da etkiledi. Altının onsu 1.957 doların üstünü test ederken; gram altın ise rekor kırarak dün sabah saatlerinde 1.184 TL seviyesine gördü. Dün Merkez Bankası’ndan da repo ihalesine ilişkin yeni bir açıklama geldi.

Faiz artışları yükseliyor! Amerika Merkez Bankası peş peşe açıkladı! Altın rekor kırdı

TCMB, miktar yöntemiyle düzenlediği 9 Şubat 2023 vadeli repo ihalesi ile piyasaya 34 milyar 999 milyon 999 bin 989 lira fonladı. İhaleye 80 milyar 051 milyon TL teklif gelirken; ihalede basit faiz yüzde 9.00 oldu, bileşik faiz ise yüzde 9.41 olarak belirlendi.

BIST 100 ise çarşamba günü yüzde 5’e varan kayıplar nedeniyle uygulanan devre kesici sonrası, perşembe gününün ilk yarısında yüzde 1.23 değer kazanarak 4.771 puana yükseldi. BIST 100 günü 4.752 puandan tamamladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön