30 / 04 / 2024

Faiz politikasında değişiklik beklentisi konut fiyatlarını düşürdü!

Faiz politikasında değişiklik beklentisi konut fiyatlarını düşürdü!

Yeni kabinenin açıklanmasıyla beraber Merkez Bankası’nın faiz politikasının değiştirileceği beklentisi ev fiyatlarına yansıdı. Fiyatlardaki sert düşüş yüzde 20’yi buldu.



Konut fiyatlarında son dönemde ev alacakların şikayetçi olduğu yükseliş, yeni kabinenin açıklanmasıyla birlikte yerini düşüşe bıraktı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yaptığı açıklamada, rasyonel zemine dönüş hariç bir seçenek kalmadığını kaydetmesinin ardından piyasalarda Merkez Bankası’nın faiz politikasında değişikliğe gideceği beklentisi oluştu.

Bir süredir uygulanan faiz politikasında değişiklik yapılacağına yönelik tahminler artıyor. Olası bir faiz artırımı konusunda beklentinin etkisi konut piyasasında olumlu etki yarattığı ve fiyatlar yaklaşık yüzde 20 oranında düştü.

 Faiz politikasında değişiklik beklentisi konut fiyatlarını düşürdü!

YENİ EKONOMİ YÖNETİMİ ETKİSİNİ HİSSETTİRDİ

Yeni kabinenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirlenmesiyle birlikte Mehmet Şimşek Hazine ve Maliye Bakanı olarak görevine başladı. TGRT Haber’de yer alan habere göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı olarak yurt dışında başarılı çalışmalarıyla adından söz ettiren ve “müthiş Türk kızı” olarak adlandırılan Hafize Gaye Erkan’ın görevlendirilmesinin piyasalara etkisi görülmeye başlandı.


Geri Dön