17 / 05 / 2024

Faiz politikasında değişiklik beklentisi konut fiyatlarını düşürdü!

Faiz politikasında değişiklik beklentisi konut fiyatlarını düşürdü!

Yeni kabinenin açıklanmasıyla beraber Merkez Bankası’nın faiz politikasının değiştirileceği beklentisi ev fiyatlarına yansıdı. Fiyatlardaki sert düşüş yüzde 20’yi buldu.



 Ekonomi yönetimine yapılan görevlendirilmelerin tamamlanmasıyla birlikte Merkez Bankası’nın faiz konusunda atacağı adımlar beklenmeye başlandı.

Yaşanan gelişmelerin ardından Merkez Bankası’nın ilk toplantısı merakla bekleniyor. Hafize Gaye Erkan başkanlığında yapılacak ilk toplantıda Merkez Bankası’nın faiz artırımına gideceği öngörülüyor.

 Faizde artışa yönelik gelişen beklenti ise son dönemde fahiş artışlarla gündemde olan konut piyasasına yansıdı ve konutta talep düştü.

Talep azalınca fiyatlarda da düşüş meydana gelirken, konut fiyatlarının ortalama yüzde 20 oranında indiği belirtiliyor. Beşiktaş gibi İstanbul’un gözde ilçelerinde dahi fiyatlardaki önemli düşüş dikkat çekiyor. Merkez Bankası toplantısından çıkacak kararla faiz artırımına gidilirse bu düşüşün tüm piyasaya yansıyacağı öngörülüyor.

Konuya ilişkin değerlendirme yapan emlakçılar konut satışlarında durgunluk yaşandığının altını çiziyor.

'FAİZ ARTIRIMI SÜRERSE DAHA DA DÜŞER'

İstanbul’un merkezi ve en gözde ilçelerinden Beşiktaş’ta emlakçılık yapan Şerafettin Başaran, “Merkez Bankası'nın faiz yükseltme kararı alacağı beklentisi konut fiyatlarında gerileme yaşanmasına sebep oldu. Mevcut durumda yaklaşık yüzde 20 gibi bir fiyat düşmesi var. Faiz artırımı sürdürülürse, düşüşün tüm Türkiye’ye yayılacağını düşünüyorum” yorumunda bulundu.

Faiz politikasında değişiklik beklentisi konut fiyatlarını düşürdü!

Şu an talebin çok düşük olduğuna vurgu yapan Başaran, “Faizler yükselirse bu durum daha da artacaktır. Emlak piyasasında seçimden önce başlayan durgunluk halen devam ediyor.  Ben 2 aydan bu yana daire satışı yapamıyorum. Telefonlarımız çok nadir çalıyor desek yanlış olmaz” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan önemli açıklama! Asgari ücretlilere müjdeli haber!

Uzmanı açıkladı… En düşük memur maaşında artış yüzde 75 olabilir!

Ev, arsa satışları artık çok daha hızlı yapılacak!

Asgari ücretliler nefesini tuttu Temmuz’u bekliyor! Yeni asgari ücret nasıl hesaplanacak?


Geri Dön