Altın & Dolar

Faizde parası olanlar dikkat! İslam Memiş yarını işaret ederek uyardı! Herkes altına yöneliyor...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten faizde parası olanların, mevduattan çıkarak altına yöneldiğini açıkladı. Peki altında yön nasıl olacak? 

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın, dolar ve Euro ekseninde ekim ayının ikincisi yarısını ve yılın son iki ayını değerlendirerek, parası mevduatta olanları uyardı. 

PİYASALARDA PERŞEMBE ALARMI

İslam Memiş, piyasalardaki son dakika gelişmeleri değerlendirerek, "Perşembe günü hem Avrupa Merkez Bankası hem de TCMB faiz kararlarını takip edeceğiz.

Piyasa haftası olduğumuzdan dolayı TCMB'nin tutanakları da belirleyici olacak. Bizim yol haritamızda haziran ayından bu aya kadar iki kez faiz indirimi olabilir beklentimiz vardı.

Belki 1 kez de olabilir. Çünkü yabancı yatırımcılar ocak ayında faiz indirimlerini başlatacağını ifade ediyorlar. Yabancılar daha çok taahhüt aldıklarından dolayı onların beklentisinin gerçekleşme ihtimali kuvvetli.

En az 1 faiz indirimi tahmin ediyorum. Faiz politikası önemli. Parasını mevduatta tutanlar çıkış yapıp bir yatırım aracına yöneliyorlar.'' dedi.

MEVDUATTAN ÇIKANLAR ALTINA YÖNELDİ

İslam Memiş, altının yine ön planda olduğunu söyledi. Mevduattan çıkanların altını tercih ettiğini söyleyen Memiş '' Önü açık altının. Piyasa genel itibarıyla iyimser. Piyasaları bozacak herhangi bir hamle yok.'' dedi. 

İslam Memiş: ''Gram altın ons altını takip ediyor. Gram altın TL'de aşağıda 2980 lira, yukarıda 3080 lira direnci var. Orta ve uzun vadeli yatırımcılar altın almalı. 3015'e kadar gerilemişti gram altın 3100'den. 3100'den 3015'e kadar gerileyen gram altında bir uyarı yaptım.'' dedi.

DOLAR NE OLUR?

İslam Memiş, dolar yatırımcıları için de açıklamalarda bulundu. Memiş ''Dolar TL kuru 34.26 TL. Güçlü duruşunu korumaya devam ediyor.'' dedi.

'Aralık ayında çarşı pazar karışacak' diyen İslam Memiş gram altın için beklediği yeni seviyeleri açıkladı!

İslam Memiş'ten dolar yorumu: Serbest piyasada dolar resmi kurumun altında! Doların yönü böyle olacak!