30 / 07 / 2024

Faize hiç dokunulmasa dolar kuru ne olurdu?

Faize hiç dokunulmasa dolar kuru ne olurdu?

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, Merkez Baknası'nın hiç faiz indirimi yapmamış olması durumunda dolar kuru ve enflasyonun nasıl bir noktada olacağını açıkladı.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Enflasyonla mücadele terk edilmiş durumda

Eğilmez kendi sitesinde yayınladığı köşe yazısında ise faiz indiriminin olası sonuçlarına değindi. Kararın ithalata dayalı üretim yapan Türkiye'de maliyetleri, fiyatları dolayısıyla da enflasyonu artıracağını vurgulayan Eğilmez, Kur Korumalı Mevduatların da Hazineye ve Merkez Bankasına büyük bir yük getirdiğini bunun da enflasyonu körükleyeceğini söyledi.

Hazineye 120 milyar TL yük binecek

KKM'ye geçenlere devletin politika faizi artı yüzde 3 olmak üzere yüzde 17 faiz ödediğine vurgu yaptı. Faizin yüzde 13'e gerilemesinin Hazine'ye ve TCMB'ye KKM için ek yük getirdiğine işaret eden Eğilmez, KKM için yapılan ödemelerin bu yıl 120 milyar TL'yi bulacağını ve bunun da enflasyonu artırmanın yanı sıra MB'nın da zarar etmesine sebep olacağını ve bu zararın yükünün de Hazine'ye kalacağına işaret etti. Eğilmez Türkiye'de ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadeleyi tümüyle terk ettiğini belirterek toplumun uzun bir süre yüksek enflasyonla ve satın alma gücü kaybıyla yaşamaya alışması gerekeceğini söyledi.

 

Ekonomistlerin hocası Mahfi Eğilmez dolar – euro eşitliği için Türkiye’yi uyardı. Türkiye ciddi zarar yaşayacak

Ekonomistlerin hocası Mahfi Eğilmez hangi ülkenin merkez bankasını örnek gösterdi? Tüm dünyaya ders verdi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön