16 / 05 / 2024

Faizlerde ‘şok’ iddia: Mehmet Şimşek’e faizleri 2 ayda yüzde 20’ye çıkarma izni verildi!

Faizlerde ‘şok’ iddia: Mehmet Şimşek’e faizleri 2 ayda yüzde 20’ye çıkarma izni verildi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in iki ay içerisinde faizleri yüzde 20’ye, hatta gerekmesi durumunda yüzde 40’lara kadar çıkarılabileceği ileri sürülüyor. Siyasi kulislerde bunun için Şimşek’in gerekli onayları aldığı konuşulurken, piyasalar TCMB’nin atacağı adımları merakla bekliyor.



GÖZLER ŞİMŞEK’TE

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, "Erdoğan'ın 'ince' siyaseti" başlıklı yazısında, bu konu ile ilgili duyumlarını aktardı. Şimşek'in Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) yaptığı son atamanın önümüzdeki günlere ilişkin bir ‘fragman’ olduğu yorumunu yapan Bozkurt, herkesin gözünün Mehmet Şimşek’te olduğunu belirtti.  Şimşek’in göreve gelmesinin ardından Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığına ise Hafize Gaye Erkan atandı.

Bozkurt, Bakan Şimşek’in pazarlıklar sonucu kendisine garantili ve geniş bir alan açmış gibi göründüğünün altını çizerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapısı gereği sürekli bu alana girip çıkacağını ancak bunun genel yaklaşımını etkilemeyeceğini savundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön