15 / 05 / 2024

Faizlerde ‘şok’ iddia: Mehmet Şimşek’e faizleri 2 ayda yüzde 20’ye çıkarma izni verildi!

Faizlerde ‘şok’ iddia: Mehmet Şimşek’e faizleri 2 ayda yüzde 20’ye çıkarma izni verildi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in iki ay içerisinde faizleri yüzde 20’ye, hatta gerekmesi durumunda yüzde 40’lara kadar çıkarılabileceği ileri sürülüyor. Siyasi kulislerde bunun için Şimşek’in gerekli onayları aldığı konuşulurken, piyasalar TCMB’nin atacağı adımları merakla bekliyor.



DAHA BU FRAGMAN!

BDDK’ya TCMB eski Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun atanmasının da bunun fragmanı olduğunu söyleyen Sedat Bozkurt, Cevdet Yılmaz’ın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı koltuğunda oturuyor olmasının nedeninin de bu olduğunu ileri sürdü.  

Cevdet Yılmaz’ın hep Şimşek ile Erdoğan’ın arasında olacağını ifade eden Bozkurt, iki ay içinde Bakan Şimşek’in faizleri yüzde 20’ye çıkaracağını, bunun onayının da alındığını iddia etti. Bozkurt, gerekmesi durumunda ise politika faiz oranının yüzde 40’lara kadar çıkabileceğinin altını çizen Bozkurt, Ekim ayına kadar Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in sonuç almaya yönelik her şeyi yapabileceğini dile getirdi. Bozkurt, köşe yazısında, Şimşek’in elinin rahat olmasının en önemli göstergesinin de Merkez Bankası’na yapılan atama olduğunu iddia etti. Hafize Gaye Erkan’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kesinlikle kabul etmeyeceği bir isim olduğunu ancak Şimşek’in tercihiyle orada oturduğunu ileri sürdü.

Bozkurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deneme yanılma yöntemiyle yeniden kendisine diplomatik bir hat belirlediğini, yaptığı bakan atamalarıyla da batıya yönelme niyetini ortaya koyduğunu savundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön