04 / 05 / 2024

Faizlerin düşmesi konuta ilgiyi artıracak!

Faizlerin düşmesi konuta ilgiyi artıracak!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş Merkez Bankası’nın aldığı faiz indirimi kararı hakkında değerlendirmelerde bulundu.



Merkez Bankası tarafından faiz indirimi kararı alındı. Demokrat Kocaeli’de yer alan habere göre Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş alınan faiz indirimi kararı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Faizlerin düşmesi konuta ilgiyi artıracak!

Kredi faizin düşmesi olumlu bir gelişmedir

Merkez Bankası’nın faiz kararı hakkında değerlendirmelerde bulunan Oğuzhan Keleş’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Özellikle ticari kredi kullanımı sağlayan firmalarımız açısından finansman ulaşımdaki kredi faizin düşmesi olumlu bir gelişmedir. Ayrıca kamu bankalarımızın konut kredi faizlerindeki düşüşleri olumlu olsa da sektör paydaşlarımızın arzu ettiği psikolojik eşik; konut kredi faizinin 1’in altında oluşmasıdır.”

Faizlerin düşmesi konuta ilgiyi artıracak!

Konuta olan ilgi artacak

Oğuzhan Keleş’in Merkez Bankası’nın aldığı indirim kararı hakkında yaptığı değerlendirmede: “Döviz ve altındaki hareketliliğin de bir an önce durağanlaşıp yatırımcıların konutunda bir yatırım aracı olduğunu görüp böylece yatırımcıların konuta olan ilgisinin artacağını düşünüyorum” ifadeleri yer aldı.

 Faizlerin düşmesi konuta ilgiyi artıracak!

Sektörün beklentisi 1’in altındaki konut kredi faizi

Keleş, değerlendirmesine şu sözlerle son verdi: “Döviz ve altındaki hareketliliğin azalması sektörümüzdeki hem nihai son tüketicinin konut almasında hem de yatırım aracında konutun cazip bir ortama geleceğinin kanaatindeyiz. Sektörümüze arzu edilen hareketliliğin getirilebilmesi için döviz ve altındaki hareketliliğin azalması gerekmektedir. Ev ihtiyacı olan vatandaşlarımızın 1’in altındaki konut kredi faizi sektörün beklentisidir.”

 

Konut kredisi faiz indirimi inşaat sektörüne yarayacak!


Geri Dön